CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csak ne így tovább!

2014. április 09. 03:33 - csú

Felkiáltójel-fekvő.PNGLehet és kell is mutogatni a Fidesz-alkotta, feléjük lejtő, sőt függőleges, egyirányú csalárd választási rendszerre, lehet és kell is elemezni a kormányváltók  összefogási hibáit, de ha egy hatalmat a választók le akarnak váltani, és úgy érzik, van kire, akkor nincs az a Fidesz-rendszer, ami ebben megakadályozta volna őket.

Éppen a vasárnapi baloldali egyéni nyertesek vagy alig vesztők mutatták meg, mennyire lehetséges ez. Meg 2002, amikor 70 százalék feletti részvétellel váltották le az első Orbán-kormányt.

Azt Orbán Viktornak és a Fidesznek kell(ene) megértenie a választási eredményekből, hogy a szavazók és nem szavazók korántsem azt üzenték, csak így tovább.

Ezt kétharmaddal vagy csaknem azzal a kézben nem lesz könnyű belátni.

A baloldalnak egyszerűbb a dolga: egy vereséget mindig könnyebb nem félreérteni. De azért lehetséges, legalábbis a választás éjszakája ezt mutatta. Márpedig egy félreértett vereség csak újabbat szül.

A későbbi győzelemre csak a megértett vereség ad esélyt. A baloldalnak fel kell fognia, hogy a választók nem ezt és nem így akarják. Csak annak van esélye legközelebb elnyerni a szavazók bizalmát, aki ezt képes lesz megérteni és e szerint cselekedni. (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr765985396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása