CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miből lett elege a csepelieknek? Adalékok egy válasz kidolgozásához

2014. április 09. 05:55 - csú

Nagyfeszültség.PNGNagy feszültség,  félelem lakozik a felszín alatt. Most kivételesen nem a beosztottak félnek jobban, hanem a vezetők. Azért, mert úgy érezték, hogy megingott a székük. Kampányolni ugyanis elfelejtettek, mert azt gondolták, hogy a választási eredményt már a törvényalkotásnál meg a vagyonzabrálásnál és újraelosztásnál beépítették a választási eredménybe...Kit érdekel a most kétségbeesve kampányolók körében, a kisember?
Csak a nagyember számít, ami tévképzetükben csak az ő túlélésüket jelentheti...Az ő fogalmaik szerint akkor működik jól a demokrácia, ha csupán a Kubatov-listákon szereplők vesznek részt a szavazáson. 

A Fidesz - és személy szerint Németh Szilárd - csepeli választási vereségének feldolgozásához, az okok feltárásához és megismeréséhez nyújt segítséget Horváth Gyula két publicisztikája, amelyet két-hápm nappal a voksolás előtt írt meg. Tegnap közöltük az elsőt. Ebben a csepeli kohász szobor avatása és a Csepelre tervezett szegénytemető közötti összefüggések bemutatásával világított rá a szerző a Fidesz csepeli fogyatékosságaira, itteni helytartóinak dölyfösségére. Most a második publicisztikát ajánljuk olvasóink figyelmébe:

Kettőt, egy csapásra!

Horváth Gyula újabb_3.PNGA tavasz az embereket kicsalogatja a kertekbe, udvarokra. Régen várt kikelet megtette a magáét. Van, aki kapát ragad, van, aki metszőollót. A metszőolló a kisebb mégis azzal lehet nagyobb kellemetlenséget okozni. A hozzá nem értő ember, a népi mondás szerint egy művelettel (metszéssel) mindjárt kettőt is elvégezhet. A metszést és a szüretet is!

Úgy néz ki, mintha hasonló őrület kerítette volna uralma alá a Fideszes vezetőket Csepelen is.
Túl sok dolog egybeesésének kéne létrejönnie ahhoz, hogy véletlennek látsszék az általuk mutatott folyamat. A választásokhoz közeledve, egyre másra érik az embert olyan impulzusok, melyek arról tanúskodnak, hogy valami nagyon nagy feszültség, talán félelem lakozik a felszín alatt. Most kivételesen nem a beosztottak félnek jobban, hanem a vezetők.

Azért, mert úgy érezték, hogy megingott a székük. Kampányolni ugyanis elfelejtettek, mert azt gondolták, hogy a választási eredményt már a törvényalkotásnál meg a vagyonzabrálásnál és újraelosztásnál beépítették a választási eredménybe. Itt is fellelhető, "a kettőt, egy csapással" lehetősége.
Úton-útfélen találkozhatunk önkormányzati feliratos autóval, melyből a Fidesz újságjait, a Demokratát, meg a Helyi Téma propaganda kiadványait szállítják. Természetesen közpénzen.

A csepeli "rezsikommancsok" ugyanis úgy alakították a demokráciát, hogy az nekik teremjen.
Ha már van autó, (nem ám a vezetőknek személyre szóló luxuskocsik, hanem a hivatali kisautók) miért ne hordaná ki az ő anyagaikat piacra, rendelőbe, okmányiroda várójába, templom előterébe, stb. Természetesen van hozzá személyzet is, mert a korábban "munkakör megszűnése miatt" kirúgott gépkocsivezető helyére felvett új, (Fidesz közeli) már nem szólhat, ha munkaidőben pártfeladatot kap. Hiába van róla fénykép, ahogy pakolják az önkormányzati alkalmazottak a marcona tekintetű közterület felügyelők és biztonsági őrök gyűrűjében az árut, a gőggel szemben nem lehet törvényes, eredményes eszközzel fellépni. Ilyen a rendszer, ami a Fidesz csepeli demokratikus felfogását tükrözi.

A "független" állami intézmények is kiveszik azért a részüket abból, hogy a függetlenségnek még a látszatát is eloszlassák. Mostanában ugyanis az Okmány Iroda szolgáltatási idejének egy részét azzal foglalták le, hogy a külhoniak honosításával és lakcím bejelentésével kapcsolatos dolgokat intézzék. Az éves szabadságából erre kivevő csepeli állampolgárt meg úgy kirúgják, ha mostanában ügyet akar intézni, mint azt a macskát, ami a szüksége végzéséhez készülődik. Ugyan olyan durván, ellentmondást nem tűrően, embertelenül!
Kit érdekel a most kétségbeesve kampányolók körében, a kisember?

Csak a nagyember számít, ami tévképzetükben csak az ő túlélésüket jelentheti.
Ezt erősíti az is, ahogyan tájékoztatják (vagyis inkább nem tájékoztatják) az embereket. Arról már kaptak az állampolgárok értesítést, hogy amennyiben a kisebbségi listára akarnak szavazni, mi a dolguk, de három nappal a választás előtt még az emberek jó része tájékozatlan arról, hogy melyik szavazókörbe és helyileg hová kell mennie ahhoz, hogy leadhassa szavazatát. Úgy gondolják, - az ő fogalmaik szerint - akkor működik jól a demokrácia, ha csupán a Kubatov-listákon szereplők vesznek részt a szavazáson.
Érdekes megközelítés!

Beállították, a kampányba a szakorvosi rendelőt is. Egészség-napot szerveztek. Sikertelenül!
Nem is lehetett másként, mert a legatyásított, szakrendeléseiben megcsappanó, szakembereit elzavaró és teljesen átpolitizált intézményből menekül a beteg is. Az intézmény élén évek óta folyó ádáz harc, a "ki kit győz le" agresszivitása értelmében irányíthatatlanná, teljesítmény-deficitessé tette a rendelőt.

Ahol a lelkiismeret, és a hivatástudat még át tudja hidalni a vezetési anomáliákat, ott van munka, ahol nincs ilyen (ez a többség) ott nincs teljesítmény, csak várakozás és szenvedés! Mindenki tudja, hogy az orvos meg a szakdolgozó nem attól, jó, ha Fideszes, hanem attól, hogy érti a szakmáját, lelkiismeretesen folytatja hivatását. Na, ez utóbbiakat rúgják, ütik, vágják a rendelőben, azok a párt komisszár vezetők, akik a szakmában a nyomaikba se jöhetnének, de a pártlistán elől vannak.

A háziorvosok között jó néhányan hiába kérik eszközeik beígért javítását, azt el nem végzik.
A számítástechnikai, nyomtatási és javítási kapacitás a Fidesz kampány szolgálatába állt! Olyan recepteket nyomtatnak napok óta, amin a feketeség mögött alig látható a gyógyszer neve. Csak a patikusok empátiája és segítőkészsége teszi lehetővé azt, hogy a beteg ellátása még megtörténjen. A "kettőt, egy csapásra" Csepelen a Fidesznek azt jelenti, hogy közpénzből párt kampányt csinálni és szolgáltatást, jól működő rendszereket tönkre tenni!

De ebből elég!

Forrás: HORVÁTH GYULA blogja

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr635985427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása