CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Újra tüntetnek és bontanak a belvárosi Szabadság téren

2014. április 09. 18:58 - csú

szerelőkulcs.PNGMa is tüntettek a Szabadság téren a német megszállási emlékmű felépítése ellen. A demonstrálók megint lebontották az építési terület köré felhúzott kordont.

Megint lebontották demonstrálók szerdán azt a kordont, amely a budapesti Szabadság téri, a német megszállás áldozatainak tiszteletére állítandó emlékmű helyét keríti el.

A helyszínen Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke és Horváth Csaba, az MSZP fővárosi vezetője azt hangsúlyozta, hogy nem engedik fölépíteni az emlékművet, amely szerintük az újnácik gyülekezőhelyévé tenné a Szabadság teret. A tüntetők a "nem hagyjuk" jelszót skandálták. A helyszínen tartózkodó rendőrök nem léptek közbe.

A sok vitát kiváltó emlékművet kedden kezdték el építeni, a Demokratikus Koalicíó által szervezett tüntetésen kedd este elbontották az építési terület köré felhúzott kordont, ezt a munkások szerda délután újra felhúzták. A tüntetők ezt távolították el. (origo)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr636002370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása