CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kivégzéshez használt méreggel lett öngyilkos Welsz Tamás?

2014. április 26. 12:56 - csú

Kérdés-3_2.PNGAz Egyesült Államokban kivégzésekhez használt méreganyaggal, nátrium-pentotál-szérummal végzett magával Welsz Tamás – írja a Blikk.

A lap úgy tudja, a nyomozás adatai szerint Welsz Tamás már hónapokkal ezelőtt beszereztetett két kis üvegnyi mérget egy gyógyszerész ismerősével. Az egyiket saját részre, a másikat pedig élettársának.

 

A több összetevőből álló vegyületet tartalmazó üvegcsét érdi házának fürdőszobájában rejtette el. Arra az esetre tartogatta, ha kilátástalan helyzetbe kerülne, erről a tervéről szólt élettársának is.

A Blikk szerint, március 20-án, amikor a rendőrökkel megérkezett a házba, hogy bizonyítékokat adjon át, rövid időre bement a fürdőszobába, miközben a nyomozók házában kutakodtak. Valószínűleg ekkor oldotta fel vízzel, és itta meg az egyik üveg tartalmát.

A Blikk úgy értesült, a rendőrségi nyomozás megállapította,  hogy  a Welsz Tamást szállító rendőrségi kocsit kissé lemaradva követte a férfi élettársa. Amikor látta, hogy a kómába esett párjával megáll a rendőrautó, azonnal felhívta egyik alkalmazottjukat.

Az azóta kihallgatott férfi elmondta, hogy Welsz élettársa arra utasította, hogy a fürdőszobában keresse meg az üres méregfiolát, és szabaduljon meg tőle. Ezt az alkalmazott meg is tette. Az udvaron lévő, mintegy tíz köbméteres emésztőbe dobta az üvegcsét – mondta el a Blikknek az ügyben egyik érintett informátor. Az ominózus vallomás után, a hatóság kiszivattyúztatta az emésztőt, s végül rábukkantak a mérget eredendően tartalmazó fiolára. (Blikk / atv.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr606087730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása