CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Főhajtás a csepeli emlékműnél

2014. május 03. 03:21 - csú

Korábbi cikkünk megjelenése után kaptuk a hírt az MSZOSZ-től:

MSZOSZ-főhajtás.jpgTöbb mint százan emlékeztek meg április 28-án este azokról a munkavállalókról, akik a munkavégzés során „munkában megrokkantak és elhunytak”, a tiszteletükre emelt emlékműnél Csepelen.

Négy esztendeje, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Szakszervezetek a Közösségi Kultúráért Alapítvánnyal közösen, a Csepeli Önkormányzattal együttműködve, 2010. április 28-án, a munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak emléknapján avatta fel Budahelyi Tibor szobrászművész és alkotótársa, Kiss Attila okleveles építészmérnök emlékművét, amely tisztelgés az áldozatok előtt és intő jel, figyelmeztetés az élőknek: a legfontosabb a megelőzés.
Sajnos, az elmúlt esztendőben is számos sérülés, haláleset következett be. Hazánkban tavaly 53 ember veszítette életét munkavégzés közben Magyarországon, közülük hat halálos kimenetelű munkahelyi baleset a fővárosban történt.
Amikor emlékezünk, akkor fejet hajtunk azok előtt, akik már nem lehetnek közöttünk, és figyelmeztetünk is, hogy figyelmünk, felelősségünk soha, egyetlen pillanatra sem lankadhat. A baj egy pillanat alatt bekövetkezhet, hatása azonban örök. (Forrás: mszosz.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr746100700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása