CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Áder János megkövette Pásztor Istvánt a Parlament előtti inzultusért

2014. május 09. 17:50 - csú

Áder János-255.pngÁder János köztársasági elnök megkövette Pásztor Istvánt és a vajdasági magyarokat a "magukról megfeledkezett és önmagukból kifordult" tüntetők helyett, akik a parlament alakuló ülésének idején - Gaudi Nagy Tamás volt jobbikos képviselő hergelésére - inzultálták a Vajdasági Magyarok Szövetségének elnökét

Áder János részben amiatt szólalt fel, mert Pásztor az ő személyes meghívására érkezett az országgyűlés alakuló ülésére, jelenléte pedig - az államfő sajtónyilatkozata szerint - azt üzente mindenkinek, hogy a kisebbségben élő magyarság tagjai fontosnak tartják a magyar nemzethez tartozás kifejezését.

"Akik minden emberi mivoltukból kifordulva megalázták őt, azok valójában a Magyarországon élő kisebbségeket alázták meg, a vajdasági magyarokat, a határon túl élő honfitársainkat - megalázták egész nemzetünket".

Az államfő szerint az eset egyik tanulsága: mindent meg kell tennünk, hogy megakadályozzuk, hogy még egyszer ilyesmi megtörténjen, de ha mégis megtörténik, az állam késlekedés nélkül, a törvény teljes szigorával sújtson le azokra, akik semmibe veszik az alkotmányos alapelveket.

Áder János tűrhetetlennek nevezte, hogy Magyarországon valakit a magyarságában alázzanak meg fényes nappal, a hatóságok szeme láttára, az Országház előtt. Az ügy harmadik tanulságának a köztársasági elnök azt tartja, hogy minden ilyen esetben félre kell tenni a politikai haszonlesést, a ravaszkodást, méricskélést; "egyetlen erkölcsös cselekedet lehetséges, egy emberként állunk azok mellé, akiket emberi méltóságukban és magyarságukban megaláztak". (nol.hu)

Reagálások, vélemények ITT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr776144058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása