CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Már nincs akadálya, hogy Németh Szilárd lemondjon csepeli juttatásairól

2014. május 14. 05:55 - csú

NSZ-25-333.pngAz Országgyűlés  kormánypárti kezdeményezésre elfogadta azt a törvénymódosítást, amellyel a képviselők csak parlamenti képviselői tiszteletdíjat vehetnek fel a jövőben.

Az országgyűlési törvény módosítását az ülésteremben tartózkodó valamennyi képviselő támogatta, csak a független Vadai Ágnes (DK) tartózkodott.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője korábban közölte, a változtatásra azért van szükség, mert az országgyűlési törvény pontatlan, és például mindazon polgármesterek vagy önkormányzati képviselők, akik parlamenti tisztséget viselnek, önkormányzati mandátumuk lejártáig továbbra is két díjazást vehetnének fel. A frakcióvezető jelezte, minden polgármesteri vagy közgyűlési tisztséget betöltő képviselőjüknek javasolják, hogy ha országgyűlési képviselői tiszteletdíjra jogosultak, akkor az önkormányzati juttatásukról május 6-ától mondjanak le. A most elfogadott indítvány egyértelműsíti a

képviselői megbízatással való összeférhetetlenségre, a képviselők tiszteletdíjára, egyéb juttatásaira és a képviselőcsoportok számára biztosított működési és ellátási keretek felhasználására vonatkozó szabályokat is. (origo)

**************

Ránézünk a naptárra, és látjuk, hogy az már május 14-et jelez. Hír azonban mutatóban sincs a Szent Imre téri terror házának nevezett polgármesteri hivatalból arról, hogy a vigaszágon (a Fidesz kegyelméből) Parlamentbe jutott Németh Szilárd lemondott volna a csepeli önkormányzattól kapott juttatásairól, például az ingyenes gépkocsihasználatról, az ingyenes üzemanyag-felhasználásról, az ingyenes gépkocsi-biztosításról, az ingyenes gépkocsi-javításról, és  a jövedelmi viszonyait még nem is bolygattuk... (Ha nem tévedünk, akkor a törvény azt is érinti.) Nem tudjuk, hogy mi van Csepel még regnáló polgármesterének a fővárosi közgyűléstől húzott javadalmazásával.

A Szent Imre téri sok milliós közpénzből üzemeltetett hírharsonák bedugultak, elnémultak. Vajon mi a hallgatás oka?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr436160874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása