CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

AKÁCOS ÚT(VESZTŐ)

2014. május 15. 04:24 - csú

Veress Jenő-Népszava-255.png„Az akácfa a magyar tájtól, a Kárpát-medencétől idegen, rendkívül kártékony és agresszív növény, amelynek elterjedése kipusztulással fenyegeti őshonos erdeinket” – mondta - na melyik hazaáruló bolsi…? Pech: Kövér László mondta 2002-ben.

Tegnap megírtam, hogy hungarikummá jelölték a védőnőket, ma meg az akácmizéria jött elő. (Most ne arról beszéljünk, hogy melyik futóbolond akarta hungarikummá nyilváníttatni a magyar mézet. Ezzel az erővel az a pesti csapvíz is, mert mutasson nekünk ilyet bárki Londonban vagy Tel Avivban - csak, hogy dobjak egy gumicsontot a Jobbik elé is… Bár a narancs sem izraelikum, és a szmog se londonikum.) Hamarosan Brüsszelbe indulhat a Békemenetikum, tudniillik imperialistáék éppen támadják a magyar akácot. Egyszerűbb menetelők – ez a zöm - ezt úgy képzelik, hogy a NATO láncfűrészesített dandárjai lerohanják a magyar pampákat, és kivágnak minden agácafát - meg persze tölgyet, fenyőt, és barackot, mert a háborúknak ártatlan áldozatai is vannak.

„Az akácfa a magyar tájtól, a Kárpát-medencétől idegen, rendkívül kártékony és agresszív növény, amelynek elterjedése kipusztulással fenyegeti őshonos erdeinket” – mondta - na melyik hazaáruló bolsi…? Pech: Kövér László mondta 2002-ben, de a mai vidékminiszter, akit az eszéért biztosan nem fognak elrabolni, legújabban azt állítja: a balliberálisok nevezik behurcolt özönnövénynek az akácot, de – írja szerdán a hvg.hu - a fideszes Glattfelder Bélának feltűnt, hogy az erdőtörvény is veszélyes fajtaként határozza meg, ezért módosítani kell, mert így nem lehet megküzdeni az akácért.

Közeleg a tavaly közröhejbe fulladt összetartozási nap a bamba össznépi barackfa-dallal – emlékszik még teremtett lélek rá?

Hát írják át most akácra, oszt jónapot!

Veress Jenő

FORRÁS: NÉPSZAVA

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr696167369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása