CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kémkedett a Jobbik EP-s képviselője?

2014. május 15. 11:04 - csú

Kémkedés.PNGOrosz ügynök a Jobbikban? címmel közöl cikket a Magyar Nemzet, amely szerint a Legfőbb Ügyészség az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt Brüsszelnél kezdeményezte Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését. 

Magyar Nemzet úgy tudja, a Moszkva iránt erősen elkötelezett politikus ellen április elején az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést. "Kovács Béla tevékenysége már korábban felkeltette a polgári kémelhárítás figyelmét, ugyanis a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel az orosz fővárosba látogat" - írta a lap.

Kovács Béla 2013 decemberétől elnöke az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének, amely 2009-ben jött létre, és amely szervezetről a lap szerint Brüsszelben – lengyel és francia gyanú alapján – úgy gondolják, hogy orosz irányítás alatt áll. A lap arra is emlékeztet: a jobbikos politikus felesége Isztohin Szvetlana orosz–osztrák kettős állampolgár, aki a KGB kémelhárításának a munkatársa volt. 

Kovács Béla végzettségét tekintve közgazdász, Japánban, majd a nyolcvanas évek közepétől a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében gyarapította a tudását. 2003-ban jött haza Magyarországra, majd két évvel később belépett a Jobbikba.

Nemrégiben lapunk is beszámolt a Jobbikkal kapcsolatos fenti aggályokról. Balczó Zoltán, a párt alelnöke akkor lapunknak a Jobbik keleti – orosz, iráni, török – kapcsolatait illetően azt mondta: ezek a diplomáciai keretek között, „legnyíltabban" vállalt kapcsolatok. - Az is tudható, hogy a Jobbik remek orosz nexusa Kovács Béla EP-képviselőnek, a párt volt pénztárnokának köszönhető – tette hozzá az alelnök. Balczó emlékeztetett továbbá arra is, hogy Kovács Béla váltotta őt annak idején brüsszeli EP-képviselői székében és az EP energiaügyi bizottságában is, létrehozva még egy külön EP–Oroszország energetikai munkacsoportot is.

Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatban annyit közölt a Magyar Nemzettel: „A Központi Nyomozó Főügyészség súlyos – kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett – bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Ezen nyomozás minősített, így annak részleteiről – beleértve a bűncselekmény pontos megjelölése, a feljelentő személye, és a nyomozás során eddig végrehajtott eljárási cselekmények, illetve a megállapítható tényállás – semmilyen tájékoztatást nem áll módunkban adni."
Arról is tájékoztatott: Polt Péter legfőbb ügyész május 12-én diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, indítványozva, hogy az Európai Parlament függessze fel Kovács Béla, az Európai Parlament képviselője mentelmi jogát. 

Forrás: KLUBRÁDIÓ

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr206169320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása