CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs tabukat döntene, bilincsektől szabadítaná a médiát

2014. május 23. 05:57 - csú

Szabó Szabolcs ATV-s-255-OK.pngSzabó Szabolcs, Csepel és sorokság baloldali összefogással megválasztott országgyűlési képviselője folytatta parlamenti naplóját. ezt írja:

Az Együtt–PM választás ígéretének megfelelően javaslatcsomagot nyújtott be az Országgyűlés elé, amely több törvényt is módosítana, többek közt a pártfinanszírozásit, a médiatörvényt és az állambiztonsági titkokat szabályozót.

Elképzelésünk szerint az állam és az önkormányzatok által kötött szerződések csak akkor léphetnének érvénybe, ha felkerülnek az internetre, így mindenki által megismerhetővé válnak. Emellett a Közbeszerzési Döntőbizottság bírósággá válna a Fővárosi Bíróság részeként. A közbeszerzési rendszer átláthatóbbá válását kiegészítené, hogy felgyorsítanák a közérdekű adatok kiadási eljárását.A pártfinanszírozást nyilvános kampányszámlákkal és vizsgálható pártköltségvetéssel tennénk tisztábbá.

Szabó Szabolcs Bajnaiékkal.PNGAz állambiztonsági múlt megismerhetővé válásához elérnék, hogy az iratok az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába kerüljenek, így kutathatóvá válnának. A javaslat szerint valamennyi, az állambiztonsággal együttműködő ügynök neve nyilvános lenne. 

A média szabályozásában olyan változtatásokra teszünk javaslatot, mely révén megszűnne a médiatanács. A jogköreinek egy része más állami szervezetekhez kerülne, de közben a média önszabályozását is erősítenék. A rádiófrekvenciák kiosztása csak átlátható, objektív pályázaton lenne lehetséges, amelynek során utólag nem csökkenthetnék a megígért díjakat.
Ha a csomagot elfogadná az Országgyűlés, akkor sokkal átláthatóbb, tisztább lenne a közélet Magyarországon.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr266197549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2014.05.26. 13:29:46

Akkor már annak is nyilvánosnak kellene lennie, hogy az állambiztonság ki(k)nek az utasítására szervezte be, ki adott erre engedélyt, ki(k)nek jelentett, stb.

Mert akkor lehet, hogy nem is akarnák olyan nagyon.

MSZMP tagot ugyanis nem lehetett beszervezni, az önkéntességi alapon állt rendelkezésre.

Egyébként is, ez olyasmi így, mintha 1945-ben nem a főkolomposokat, hanem azokat a foglyokat szedik elő és hurcolják meg, akik fenyegetés, zsarolás hatására lettek besúgók.

Sőt, épp azok szállítják ellenük a bizonyítékokat, akik az egész táborrendszert létrehozták és működtették a besúgói hálózattal együtt.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2014.05.27. 16:40:26

@♔bаtyu♔: Batyu, batyu! Ejnye, no! Üdvözlöm a TEK-nőcöket! :)
süti beállítások módosítása