CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

EP-választás reggel 6-tól este 7-ig

2014. május 25. 05:59 - csú

EP-választás.PNGAz Európai Parlament (EP) magyar tagjainak mai választásán mintegy 3200 település 10 386 szavazókörében voksolhat a választásra jogosult több mint 8 millió választópolgár reggel 6 és este 7 óra között.

Néhány kivételtől eltekintve mindenkinek ugyanoda kell mennie szavazni, mint az április 6-i országgyűlési választáson.

A pontos címet a választási értesítőn közölték. Ha az nincs meg, a lakcím alapján az interneten, a valasztas.hu oldalon is meg lehet keresni.

Voksolni a személyazonosság, valamint a lakcím vagy személyi szám igazolása után lehet. A személyazonosságot érvényes, kártya alakú személyi igazolvánnyal, útlevéllel, jogosítvánnyal vagy régi, könyv alakú személyi igazolvánnyal lehet igazolni. A lakcím vagy személyi szám igazolásához pedig lakcímkártya, az annak a hátoldalán lévő személyi azonosító vagy a lakcímet is tartalmazó régi, könyv alakú személyi igazolvány szükséges.

Az európai parlamenti választáson az egész ország egy választókerületet alkot, így az országgyűlési választástól eltérően mindenki ugyanolyan szavazólapot kap.

Az EP-választással összefüggő jogi és technikai információk, napi tájékoztatók a WWW.VALASZTAS.HU oldalon érhetők el.

Az EP-választással kapcsolatos legfrissebb hazai és külföldi hírek, eredmények, értékelések, vélemények ITT OLVASHATÓK

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr266202228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása