CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Köszönet és gratuláció

2014. május 27. 10:50 - csú

SZENTECZKY JÁNOS NYÍLT LEVELE A CSEPELI BALOLDALHOZ ÉS ANNAK POLITIKUSAIHOZ

A CSÚ megjegyzése: Az MSZP Csepeli Szervezetének honlapján és a politikus weblapján május 26-i keltezéssel megjelent írást változtatás nélkül, teljes terjedelmében közöljük:

Szenteczky János-kisebb_8.png16 órával a választási eredmények megismerése után csak megismételni tudom az éjféli e-mailemben leírtakat: köszönöm minden párttagnak, aktivistának és szimpatizánsnak az elmúlt hetekben végzett megfeszített munkát!

És köszönöm a csepeli baloldali szavazóknak a kiállásukat, köszönöm, hogy elmentek leadni a voksukat.

De gratulálok is egyben a csepeli demokratikus ellenzéki politikustársaimnak, még inkább a csepeli baloldalnak! Gratulálok, mert megőriztük Csepelen az április 6-ai választáson elért eredményünket és ezáltal megőriztük a lehetőségét, hogy októbertől Csepelen újra baloldali többségű önkormányzat álljon fel.

A május 25-én leadott szavazatok egyértelműen mutatják, hogy a demokratikus ellenzéki pártok közös indulása esetén a Fidesznek nincs esélye Csepelen! Ha leszámítjuk a csepeli 38-as szavazókörben „megjelent” ún. átjelentkezőket, akkor több, mint 100 szavazatot vert a baloldali összefogás a csepeli fideszre!

Egy szervezet erejét az is mutatja, hogy a váratlan helyzetekre hogyan és milyen gyorsan tud reagálni! Hogy képes-e változtatni még akkor is, ha egyébként úgy érzi: nem mindenben felelős a kialakult helyzetért.

A közös indulásra való felkészülés óriási felelősség is egyben, amely azonos mértékben nyomja a csepeli baloldali pártok vezetőinek és tagjainak a vállát!

Ez alól a felelősség alól nem lehet kibújni! Én sem szeretnék! A közös célt mindig fontosabbnak tartottam az egyéni ambíciómnál! Ezért történt, hogy a csepeli MSZP vezetése tudtával és támogatásával már 2013. novemberében visszaléptem volna a polgármester-jelöltségtől a Demokratikus Koalíció jelöltje javára, ha cserébe az akkor még versenyben lévő DK-s országgyűlési képviselő-jelölt visszalép az MSZP-E2014-PM közös jelöltje javára. És ezért döntök most is úgy, hogy nem folytatom a polgármester-jelölti kampányomat a csepeli demokratikus ellenzék közös megegyezésének végéig!

Kijelenthetem, hogy az MSZP Csepeli Szervezete nem fog útjában állni a közös indulásnak Csepelen. Sem a személyi, sem a tárgyi feltételek tekintetében! Méltó és egyenrangú félként kívánunk megállapodást kötni a baloldali politikustársainkkal!

Mi már a tárgyalóasztalhoz ültünk – tőlük is azt várjuk, hogy mellénk üljenek! A csepeli baloldali szavazóktól pedig azt kérjük, hogy őrizzék meg a hitüket, a kitartásukat és a bátorságukat! Hogy az önkormányzati választásokon visszaadhassuk Csepelt a csepelieknek!

Budapest-Csepel, 2014. május 26.


Szenteczky János
az MSZP Csepeli Szervezet elnöke

FORRÁS: Szenteczky János weboldala és csepelimszp.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr416217787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor Vilmos Varga 2014.05.27. 22:19:53

Szenteczky János valamit érez. Ez természetesen intuició kérdése. Visszalépése elgördít egy akadályt a baloldali közösség tisztulásának útjából. Azonban egy szűk pártelit szülte gyermek ő, még ma is a politikában. Csepel megérdemelne egy érett, politikailag képzett és elkötelezetten balról jövő politikust. Aki tiszta lappal indulhat, aki nem szedte meg magát, aki nem tetszeleg "ANTALI PÓZZAL!
süti beállítások módosítása