CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Valami már megint bűzlik Csepelen

2014. május 28. 05:55 - csú

Bűzlik_2.jpgNem rég a Kis-Duna-parti bűzforrásról, a szűk kapacitású Dél-pesti szennyvíztisztítóról írtunk. Ott a nyári záporok után alakul ki elképesztő helyzet. Olvasónk most egy újabb területen észlelt hasonló áldatlan állapotot, de egészen más okok miatt. Ezt írja:

 

Csepelen, az Akácfa utca környékén jártam, és kutyás ismerősökbe botlottam. Szóba került az Akácfa utcánál lévő Kiserdő is. Mondtam nekik, hogy milyen szépen rendbe tették, és szívesen bejárnám, de ismerősöm szólt, hogy ők naponta arra járnak, és azért vigyázzak, kerüljem el az egyik, kitaposott (nem murvával leszórt) ösvényt, ha nem szeretnék igencsak meglepődni. Elmondása szerint bűz és emberi végtermékek garmadája várna rám. Megdöbbent tekintetemet látva elmondta, hogy mióta az erdőt átalakították, közterület-felügyelők vigyázzák napi 24 órában, és  valahol nekik is el kell végezniük a dolgukat.

 Tény, hogy a Csepeli képviselő-testület tavaly decemberben plusz forrásokat juttatott a közterület felügyelőknek arra is, hogy a kiserdőben 24 órás szolgálatot lássanak el...

Azt nem igazán értem, hogy egy vélhetően több millió forintba került erdő rendbetétel után ilyen - nem is apróságra - miért nem gondoltak, hiszen egy mozgó Toi Toi wc felállításával, emberibb körülmények között dolgozhatnának a közteresek is, és a kirándulók, kutyások sem botlanának kellemetlen szagokba és egyéb dolgokba.

De hogy őszinte legyek, igazán azt sem értem, mennyire hatékony, ha az erdőre közterület-felügyelők vigyáznak, hiszen nagy a terület, és egy ember nem tud ott lenni minden fánál...Talán akadna fontosabb munkájuk is a kerületben (és itt nem a meg nem bírságolható autók vigyázásra gondolok...), hiszen a mi pénzünkből alkalmazza őket a kerület, és ezért különösen figyelni kellene a hatékonyságra...De ha már így történt, arra is figyelhetnének, hogy ne fordulhasson elő az, hogy a sokak által kedvelt sétahelyet egyesek (akár ők voltak, akár mások) nyilvános wc-nek használják. 

(Szerkesztőségi kiegészítés: megtaláltuk mi is a Kt döntésről szóló értesítést:

"A testület támogatta azt a javaslatot, hogy a csepeli közterület-felügyelők létszámát 12 fővel növeljék. Ennek indoka az, hogy a felügyelők feladata nőtt, bizonyos területeken – például a Daru-dombon, az Akácfa utcai kis erdőben – 24 órás szolgálatot látnak el. Csepeli Hírmondó 2014. 01.17.)

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr216220043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor Vilmos Varga 2014.05.28. 10:44:41

Csak halkan jegyezném meg: azért csak remélni lehet azt hogy ezzel a váddal nem NÉMETH Szilárd polgármestert kell illetni! Van egy olyan erdő terület amit kitisztítottak és aminek bizony örülnünk kellene! Hogy valakik oda piszkítanak, arról még talán a posztos felügyelő sem tehet. Gondolom én, a mezei gyalogos, az egytollú indián.Végezetül úgy gondolom, sok-sok olyan ügy is tollvégre akadhatna, ami tényleg érdekelne minket! Jobboldaliakat, baloldaliakat, Csepelieket!

CsepeliBlogos 2014.05.28. 12:17:20

Érdekes, a sok bunkó viselkedése miatt is NÉMETH SZILÁRD a hibás?
A kutyások - mivel szabadon engedik a kutyájukat/láttam/-biztos összeszedik a szart.Minden fa mellé állítsanak felügyelőt?
Inkább vigyázzunk az értékeinkre,kutyások és nem kutyások egyaránt.
süti beállítások módosítása