CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Iszonyok és viszonyok

2014. június 13. 05:55 - csú

Lázár János-OK-156.pngKiszámíthatóbb, nyugodtabb kormányzást, ebből fakadóan lassabb és kiérleltebb törvényhozást helyezett kilátásba az MTI-nek adott interjújában Kövér László. Teljesen igazat mondott. Hiszen azt állította, hogy a Fidesz-frakciónak nincs még álláspontja a reklámadót illetően, és lám, ebből mindenki azonnal tudta, hogy van. A parlamentben aztán órák alatt ki is derült, hogy az álláspontja épp az, amit a szintén kiszámítható és nyugodt L. Simon képviselő saját javaslataként feltüntetve terjesztett be, meglehetős spontaneitással.

Ez az igazi kiszámíthatóság: nyugodtan csinálnak, amit csak akarnak, és még mi vagyunk a hülyék, hogy nem értjük, miért vigyorognak hozzá, mint a vadalma. Nyilván erre adott felhatalmazást a nép, ezt jelenti a „folytatjuk”. Meg azt, hogy őszig Budapest hasán fognak ugrálni páros lábbal.

Aztán majd meglátják, mit hoz a megint csak új szabályok szerinti választás. Ha jól alakul, megbocsátanak a bűnös városnak, vagy ellenkezőleg, ha nem ők nyernek (bár ez szinte kizárt) vagy nem eléggé, akkor térdepeltetik kukoricán évekig.

De a legszebb az újabban már-már Deák Ferencet idézően szép ősz bajszot viselő házelnök szavaiban az, hogy a sajtószabadságot itt (és másutt a világban, nyilván Kínában és Oroszországban is) nem a politikától kell félteni, hanem a tulajdonviszonyoktól. Hát nem fején találta megint a szöget? Az adófizetők pénzén gömbölyűre hizlalt fideszes vállalkozók szép komótosan felvásárolják a komplett magyar sajtót, amit meg nem adnak oda, arra a Fidesz kiveti a büntetőadót, vagy Lázár János nem gyakorol nyomást az anyacégükre, és mégis menesztik a kényelmetlenné vált főszerkesztőt. A politika nem tehet semmiről, legfeljebb a tulajdonviszonyokról. (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr876295628

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.06.13. 12:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása