CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tudjon róla!

2014. június 16. 04:04 - csú

Kérdőjel-más-255_2.pngTudja, hogy...

> ...Magyarország a rossz példa, ha a térség demokratikus viszonyairól van szó?   A Freedom House által végzett legutóbbi kutatás szerint a „demokrácia se nem teljes, se nem visszafordíthatatlan Magyarországon”. A volt szocialista országok egy részét (Szlovénia, Észtország, Lettország, Lengyelország, Cseh Köztársaság, Szlovákia, Litvánia) vizsgálva, megállapították, hogy nálunk a legrosszabb a demokrácia helyzete. De 2010-hez képest a korrupció is növekedett, a közbeszerzési eljárásokban tapasztalható visszaélések miatt.

Az értékelés végső következtetése: Ellensúlyozás nélkül, ha Orbán Viktor újraválasztott kormánya alatt tovább folytatódnak a romló hatások a kormányzásban, a választási folyamatban, a sajtószabadságban, a civil társadalomban, a bírói függetlenségben és a korrupcióban, akkor Magyarország kicsúszhat a konszolidált demokráciák köréből”. (origo.hu)

TUDJON ERRŐL IS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr736300610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása