CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tudjon róla!

2014. június 18. 05:48 - csú

Kérdőjel-más-255_2.pngTUDJA,  HOGY...

> Az államosítás és a rezsicsökkentés milliárdos veszteséget okozott a vízmű cégeknek? A szakértői elemzés szerint az 5 állami regionális vizes cég egy év alatt 5,4 milliárdos veszteséget „termelt”. Az okok: az általuk fizetett hatósági díjak növekedése; a közműadó; a tranzakciós adó; és természetesen a rezsicsökkentés. Eközben a Fidesz-hez közel álló kommunikációs vállalkozásnak, a Young&Partners-nek évente ún. kommunikációs megbízásokra több százmillió forintot kell még kigazdálkodniuk.  

Az államnak e veszteségeket, az üzemek működőképessége érdekében pótolni kell, amit csak közpénzből tud megtenni, tehát a lakosságtól veszi el ezeket a milliárdokat. A cégek eszközeinek visszapótlására azonban így sem jut elegendő fejlesztési lehetőség, ami  megkérdőjelezi későbbi biztonságos működésüket. (444.hu és Átlátszó)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr826321658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása