CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A fojtogató félelme

2014. június 19. 03:45 - csú

Fojtogatás-2_1.PNGA kormány kommunikációja tüzet okád: egyelőre el kell engedniük a hozzájuk nem kötődő valódi civil szerkezetek torkát, még nem sikerült elzárni azt az utolsó, csordogáló pénzcsapot, ami az életben maradásukat biztosítja.

Örömhír: a kormány megállapodott a Norvég Alapot finanszírozó "brüsszeli bürokratákkal", hogy az állami felügyeleti pénzeket továbbra is folyósítják. Rossz hír: nincs egyezség a civil pénzekről. Valójában persze ez lehetne igazán jó hír is, hiszen ebből megtudhattuk, hogy a fideszes úthenger e téren nem tudta legázolni a norvégok tiltakozását.

A kormány kommunikációja tüzet okád: egyelőre el kell engedniük a hozzájuk nem kötődő valódi civil szerkezetek torkát, még nem sikerült elzárni azt az utolsó, csordogáló pénzcsapot, ami az életben maradásukat biztosítja. Mert már annyira sem szégyenlős a kormányzat, hogy bevallja, elegendő ok valamilyen halvány kötődést találni az ellenzéki pártokhoz a támogatások megvonására, miközben minden további nélkül kaphatnak százmilliókat a CÖF mamelukjai. Az egyik kormányközeli napilap már főbenjáró bizonyítékként tálalja azt a szerződést, amely alapján az LMP jelenlegi országgyűlési képviselője az általa vezetett zöld természetvédelmi szervezet nevében 60 462 forint támogatást vett fel 2008 (!) áprilisában.

Belekeverik a "spekuláns" Sorost is (már elfeledték, hogy ő finanszírozta anno a Fidesz vezetők, köztük Orbán nyugat-európai ösztöndíjait), amiért a kormányt bírálni merészelő, környezetvédő szervezetek, köztük az Ökötárs Alapítvány működését támogatta. Erre "szerződtek" a zöld civilek, s mivel az LMP is zöldpártnak határozza meg magát, máris adottnak vélik a kapcsolatot. 
Hogy ugyanakkor a kormány megszüntette az önálló környezetvédelmi tárcát? Kit érdekel?

Somfai Péter 

Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr936300629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása