CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli fideszes politikai leszámolás és kampány csepeli gyerekarcokkal keretezve

2014. június 23. 05:59 - csú

Kisbíró-kicsi_6.pngMég mindig 4-6 évvel ezelőtti ügyekkel virít és kéjeleg a fideszes városvezetés  meg a sajtója és a médiája – A Fidesz vegzálási kudarcáról egy sort sem közölnek – A politikai pofátlanságokat rengeteg csepeli gyermek fotójával akarják elfedni a lapban – Szabó Szabolcs, Csepel országgyűlési képviselője nem mondhatta el véleményét a közpénzen kiadott újságban ‑ Sörszagú, izzadságos hízelgés Borbély Lénárdnak, persze szintén közpénzen ‑ Faragó mámor telefonnal és ködösítéssel – Ráadásként még egy adag a Borbély Lénárdot dicsőítő bárgyúságokból – A kérdésekre változatlanul nem hajlandó válaszolni Csepel fideszes városvezetése a közpénzből kiadott újságban, a Csepeli Hírmondó ezt rezzenéstelen arccal tudomásul veszi

Ami a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzé tesszük

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó június 20-án megjelent 12. számából:

1) Bírósági tudósítás átvétele a másik lakájmédiából

A cikk egy le nem zárult bírósági eljárás egyik tárgyalásáról „tudósít”, a Csepel.hu – n, június 12-én megjelent szöveg átvételével. A tanúk vallomásából idézve, a fideszes vezetés szándékainak megfelelően, azt sugallja, hogy Szenteczky János bűnös. Két megjegyzés az íráshoz:

> kimaradt Szenteczky János véleménye,

> vajon arról is lesz „tudósítás”, ha végül Szenteczky János nyeri meg a pert? Csak azért kérdezzük, mert például a lakásügyekkel kapcsolatos önkormányzati vádak esetében az ügyészség megszüntette a nyomozást Szenteczky János ellen, s erről a Csepeli Hírmondó egy sort sem közölt.

2) A cikk címe: Németh Szilárd támogatta, Szabó Szabolcs ellenezte

A legutóbbi, június 6-án megjelent Csepeli Hírmondóban is foglalkoztak a témával, az önkormányzati törvény budapesti részének egyoldalú átírásával. Blogunk, akkor foglalkozott a lapszámban közölt írásokkal, így ezzel a kérdéskörrel is. (Elhallgatott csepeli botrányok, csepeliek.blog.hu, 2014. június 10.) Ajánljuk olvasóink figyelmébe. A mostani számban készült szerkesztői összeállításhoz azonban van még két megjegyzésünk:

> arról egy sort sem ír a szerkesztő, hogy Szabó Szabolcs miért ellenezte,

> attól, hogy most az állam nyíltan nem támogatja anyagilag a kisebb pártok indulását az őszi önkormányzati választásokon, a többes ajánlás még ugyanúgy lehetőséget ad a visszaélésekre.

Újságolvasóink figyelmébe ajánljuk még Szalai Annának a Népszabadság június 21-i Hétvége mellékletében megjelent Biodíszlet budapesti panorámával című elemző írását.

3) A cikk címe: Focimánia

(korponai) úr még mindig nem kapott „helyet” a Csepeli Hírmondó impresszumában. Talán majd egyszer erre is sor kerül, addig is örömmel értesültünk arról, hogy a szerző:

> „kigúvadt szemekkel” bámulja a képernyőt,

> akkor boldog, ha van hideg sör, s együtt ihat a haverokkal,

> utálja a romkocsmákat,

> akadt „egy hely” számára ahol elüldögélhet a haverokkal, s ez nem is lehet más, mint az önkormányzat sátra, a Szent Imre téren. Azért felhívjuk kedves (korponai) figyelmét, hogy ne vezesse félre az olvasókat, mert kedvenc helye nem a Szent Imre téren, hanem a II. Rákóczi Ferenc út és a Károli Gáspár u. (volt Tanácsház u.) sarkán található. Csepeliként, az önkormányzat politikai lapjának fizetett tollnokaként ezt illett volna pontosan leírni,

> „rádöbbent, hogy a politikus is ember”, sőt az egyik alpolgármester „egészen jól ért a futballhoz”, ráadásul „nem hajtotta el” (korponai)-t, amikor „felhívta a figyelmét néhány lakókörzeti problémára”. Fantasztikus! Micsoda döbbenet! Ezt azért nem gondoltuk volna! Szerintünk a lap olvasói is csak ülnek, és kigúvadt szemekkel bámulják a Csepeli Hírmondóban megjelent bátor, közvetlen hangú írást, és csodálattal gondolnak (korponai) úrra, akit az alpolgármester „nem hajtott el”. Hogy mik vannak?! Mégis, egy kicsit mocorog bennünk a kisördög. Kár, hogy akkor jut (korponai)-nak az eszébe mindez, amikor éppen Borbély Lénárdot, akiről egyébként szó van, kell minden formában „eladni” a Csepeli Hírmondóban. Mi ismerünk néhány csepeli baloldali politikust, a közéletben „jelenlevő”, de nem politizáló személyiséget, akik értenek a focihoz, s egészen biztosak vagyunk benne, hogy ők sem hajtanák el (korponai)–t. Várjuk a róluk készült publicisztikákat. Mi is „komolyan” mondjuk.

4) A cikk címe: Lefaragták a távközlési költségeket

Azért érthetetlenek számunkra Borbély Lénárd alpolgármester minden, 2010-es költségekkel, költségvetéssel való összehasonlítása, mert 2010-hez képest, államosították az iskolákat, a fejlesztési feladatokat teljes egészében kiszervezték az önkormányzattól, az azóta felduzzasztott létszámú és átnevezett Csepeli Városgazda Zrt.-hez, közel 300 millióval csökkentették például a kerületi SZTK önkormányzati támogatását, az állam átvállalta az önkormányzatok rövid-és hosszúlejáratú hiteleit, emberek százait rúgták ki az egész helyi önkormányzati rendszerből. Az átfogó pénzügyi elemzés rendszeres elmaradása, évközi részeredmények ismertetése meg lehetőséget ad a csúsztatásokra, egy-egy témának az egész rendszerből való „kiemelésére”, így az összefüggések bemutatásának tudatos elhagyására, esetleges „világraszóló győzelmi jelentések” kiadására – bizonyítva ezzel Borbély úr hozzá nem értését. Egyébként a jelenlegi önkormányzati vezetők évek óta ezt csinálják, a Csepeli Hírmondó meg asszisztál hozzá. Na jó, ezért fizetik őket…

5) A cikk címe: Csepelen is megkezdődött a labdarugó-világbajnokság

Újabb, az impresszumban nem szerepeltetett szerző, Kiss B. László, jegyezte a cikket. Úgy látszik Borbély Lénárd polgármesterjelölt népszerűsítésére külön csapatot alakítottak ki a Csepeli Hírmondóban.

Kimaradt témák, események:

> A május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, immár országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs tavalyi, június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg„A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának

vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó azóta sem reagál az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére sem, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a legutóbbi testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság idei, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért?

> Múlt év július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> Október 18-án blogunkon kérdést tettünk fel: „Mennyit fizetett Csepelen a Fidesz a Királyerdei Művelődési Háznak, a Fidesz-hakniért?”címmel. A kérdésre, azóta sem érkezett válasz.

> ismét nem tudtuk meg, hogy a legutóbbi Pedagógus Nap alkalmából milyen kitüntetéseket kaptak a csepeli pedagógusok, a Csepeli Strandfürdő területén tartott ünnepségen.

Június:

5.     Egressy- növendékek és tanárok szerepeltek nagy sikerrel, az idősebb és ifjabb Hara László emlékére rendezett Budapesti és Pest megyei kamarazenei találkozón.

        A Csepeli Önkormányzat nem járult hozzá, hogy a csepeli civil szervezetek, a környezetvédelem világnapja alkalmából rendezvényt tartsanak a Sétáló utcában.

        Rendkívüli képviselő-testületi ülés volt az Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában.

  1.      Droglabort számoltak fel a rendőrök Csepelen, a Károli Gáspár utca egyik lakásában.
  1.      Elhunyt Mucsi Ferenc, a Csepel újság volt munkatársa. Temetése július 1-én, 12.30 órakor lesz, a Óbudán, a Tamás utcai temetőben.

10.   Kigyulladt a Csepeli HÉV egyik vagonja, a HÉV csepeli végállomásán.

        Hatalmas konténer esett az útra egy kamionról, a Weiss Manfréd út és a Petróleum utca találkozásánál, szerencsére személyi sérülés nem történt.

        Egy 100 négyzetméteres családi ház kapott lángra, a II. Rákóczi Ferenc úton. Személyi sérülés nem történt, azonban az épület lakhatatlanná vált.

12.   Egy román és egy török kamion ütközött össze az M0-ás körgyűrű csepeli lehajtójánál.

14.   Nyárindító táncos flashmob volt a Csepel Plázában. Az Island Rock Csepel Tánccsoport Egyesület programján több mint 100-an táncoltak.

16.   Tisztújító taggyűlést tartott az MSZP Csepeli Szervezete. A szervezet elnöke ismét Szenteczky János lett. 

16-20.   Nyári labdarugó tábort szervezett, gyerekek számára, a Csepel FC a Béke téri sporttelepen. A tábort a nyári időszakban még többször megszervezik.

17.   Rendkívüli képviselő-testületi ülés volt az Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában

18.   Szociális vásárt szervezett a Csepeli Vöröskereszt szervezete, az Ady E. út 61. sz. alatti helyiségükben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr656398307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása