CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bárány Tibor: Mucsi Feri elment

2014. június 27. 05:55 - csú

Mucsi Feri.jpgHiányozni fog jó kedélye, humora – igazi társasági ember volt, könnyen illeszkedett be a Csepel újság szerkesztőségi csapatába is. Ő volt közöttünk a korelnök. Egészen 2010 októberéig – csaknem nyolc éven át – dolgoztunk együtt, a Csepel újság megszüntetéséig.

Pályatársak voltunk, korábban üzemi lapoknál, a rendszerváltás után műszaki-környezetvédelmi témákban találkoztunk, több szerkesztőségben, aztán az élet úgy hozta, hogy Csepelen is.

A Csepel újságnál – amelynek szerkesztőségéhez még Jusztusz Gábor főszerkesztő idején csatlakozott – precíz, alapos újságíró munkatársat tapasztalhattam meg személyében, aki vállalt feladatait mindig határidőre és jó minőségben teljesítette. Nem csoda, hisz a Csepel újságot megelőző évtizedekben (mérnöki végzettségével) üzemi és műszaki lapoknál is dolgozott, s mindenhol becsülettel helytállt. Több lapnál olvasószerkesztőként is működött.

Amikor lehetett, nyugdíjba vonult, hogy – családját rajongásig szerette – még több időt tölthessen gyermekei, unokái körében. Aktivitását, életerejét azonban mindvégig megőrizte: nyugdíja mellett is vállalt feladatokat, a Csepel újság szerkesztőségének is így lett szerződéses munkatársa.

Nemcsak a mindennapi munkában hozott derűt a szerkesztőségbe, hanem a fehér asztal mellett is gyakran magához ragadta a szót, ontotta a vicceket, bókolt a hölgyeknek – igazi úriember volt. Mi, akik naponta találkoztunk vele, tudjuk, mit jelentett a társaságban általa meghonosított kód: „pézsé”. Nem biztos, hogy használt egészségi állapotának, de jó kedélyének megőrzésében bizonyára segített.

Hite, világnézete mindig átkalauzolta a nehezebb periódusokon.

Optimista emberként nagy lelkierővel viselte – először csak tartós kellemetlenségként értékelt – betegségét, amely hirtelen fordult át a békés egymás mellett élésből halálos ellenségévé. 

Az utóbbi években keveset hallottunk róla, aztán ő jelentkezett és tudatta: az orvosai szerint nincs gyógyulás… 

Cikkek, írások ezrei és munkatársainak, barátainak emlékezete őrzik nevét, vidám személyiségét. 

Az igazi veszteséget azonban családja szenvedte el: mindig büszke volt gyermekeire, unokáira. Szerető férj, apa, nagyapa volt, akinek hiánya pótolhatatlan.

Mucsi Feri, nyugodj békében - emlékedet megőrizzük.

Egykori munkatársaid nevében is:

Bárány Tibor

Forrás: 21. kerületi Hírhatár

Miként korábban közöltük, MUCSI FERENC, a Csepel újság volt munkatársa június 8-án, 71 éves korában elhunyt. Temetése július elsején 12 óra 30 perckor lesz a III. kerületi Tamás utcai temetőben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr386412725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása