CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán minisztere gyanús, eltűnt cégek alapításában vett részt

2014. június 27. 10:48 - csú

Seszták Miklós KDNP-s miniszter Nemzeti fejlesztés.PNGSeszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter ügyvédként számos olyan cég bejegyzésében működött közre, amelyek rövid működés után tönkrementek. Ezt az index.hu újságírói derítették ki. A DK és az Együtt-PM is a miniszter lemondását követeli.

Az Index úgy tudja, a 2000-es évek elején számos olyan céget jegyzett be Seszták Miklós akkori kisvárdai ügyvéd, amelyek rövid és átláthatatlan működés után tönkrementek. A cégek többnyire bt-k voltak, ukrán vagy orosz tagokkal, és általában ugyanazon három cím valamelyikére jegyezték be őket Kisvárdán – az egyikben működött korábban a Fidesz helyi irodája. A nemzeti fejlesztési miniszter az Index érdeklődésére az ügyvédi titoktartásra hivatkozva nem nyilatkozott az ügyről.

Az üggyel kapcsolatban több ellenzéki párt is a miniszter lemondását követeli. Az Együtt-PM szerint a miniszter erkölcstelen és hiteltelen, ráadásul egy olyan tárcát vezet, amely ezermilliárdos nagyságrendű uniós források elosztásáért felel. Szelényi Zsuzsanna felszólította a minisztert, hogy számoljon el a cégek vagyonával, saját érintettségével és felhívta Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy haladéktalanul vizsgálja ki ezeket az ügyeket.

Szelényi Zsuzsanna kérdésre válaszolva tagadta, hogy Bajnai Gordon, az Együtt-PM korábbi vezetője, volt kormányfő korábban offshore céget vezetett, tulajdonolt vagy képviselt volna.

A DK-s Gréczy Zsolt felszólította Seszták Miklóst, „hogy mint kamuminiszter, azonnal távozzon a kormányból!” – jelentette ki Gréczy Zsolt. Hozzátette, még akkor is ezt követelik, ha nyilvánvaló, hogy az Orbán-kormány „maffiaszerű működésének” egyik törvényszerű velejárója, hogy „ilyen alakok, akik gazemberség gyanújába keveredhetnek, miniszteri posztot kaphatnak”.

Gréczy Zsolt közölte: Seszták Miklósnak a 2013-as vagyonnyilatkozata alapján öt lakása és 170 millió forintos megtakarítása van. A DK él azzal a gyanúperrel, hogy „akár összefüggés is lehet a cégalapítási láz és a vagyonosodás között” – fogalmazott. Mint mondta, a DK kíváncsi arra, hogy mennyi közpénz veszett el a cégek alapítása, illetve megszüntetése kapcsán. Az Orbán-rezsim álljon elő a pontos adatokkal, az adóhatóság mutassa meg, hogy mennyi pénz veszett el! – szólított fel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr616431839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása