CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Történelem- és irodalomhamisítás Csepelen, szellemi kútmérgezés fideszes módra

2014. július 08. 05:59 - csú

Disznófejű Nagyúrként.PNGAz ORBANISZATAN BLOG cikkéből:

Brávó „irodalomtörténész”, pedagógus és politikus urak! Mementóként (hogy ne feledjük a gyalázat megvalósítóit) álljanak itt az abban részt vevő személyek nevei: Takaró Mihály író, irodalomtörténész, tanár, a Magyar Örökség-díj birtokosa Bese Benő testnevelő tanár, igazgató, Németh Szilárd képesítés nélküli napközis nevelő, könyvtár-tanítói szakon végzett tanító, tanár, könyvtáros, általános iskolai igazgató, SZDSZ-es majd Fideszes politikus, polgármester, országgyűlési képviselő, rezsiharcos (képünkön)

A cikket változtatás nélkül közöljük:

Idézet a Csepeli Hírmondóból: „… Érettségiző diákok kapták meg Radnóti Miklós és Nyirő József egy-egy kötetét a Jedlik Ányos Gimnáziumban június 21-én. Az önkormányzat ajándékát – melyet minden Csepelen érettségiző fiatal már kézhez vett – Takaró Mihály irodalomtörténész adta át a végzősöknek.

A résztvevőknek tartott előadásában emlékeztetett a két író munkásságára, Nyirő Józsefet, a XX. századi magyar irodalom meghatározó alakjának, a székelyek apostolának nevezte. A 125 éve született regényíró és a 70 esztendeje meghalt Radnóti bár két eltérő eredetű és múltú költő, de mégis összeköti őket a hazaszeretet – hangsúlyozta Takaró Mihály.

„Ezt a két embert a legnagyobb világégés közepette egyetlen dolog foglalkoztatta, a haza kérdése. Mindketten műveikben mindvégig hitet tesznek magyarságukról” – tette hozzá az irodalomtörténész.

Búcsúzóul a fiatalokat arra bíztatta, hogy bármerre is sodorja őket az élet, ne feledjék el mindennél jobban szeretni ezt a földet, a magyar nyelvet és a hazát.

Ebben a tanévben 123 diák tett sikeres érettségit a Jedlik gimnáziumban – tájékoztatta oldalunkat Bese Benő intézményvezető…”.

Milyen ember az, aki párhuzamot mer vonni Radnóti és Nyírő között, egy lapon meri említeni a gyilkost és az áldozatot, és milyen az a politika, amely agymosást kísérel meg elkövetni a felnövekvő nemzedéken?

Akkor lássuk a tényeket:

  1.     Nyírő József kiközösített (kiugrott) római katolikus pap (óh, mily dicső erkölcsi magaslat!), középszerű író, a nyilas parlament tagjaként a Szálasi-kormány mellett végsőkig kitartó FASISZTA volt.
  2.     Radnóti Miklóst néhány kilométerrel Nyírő fasiszta uszításának színhelyétől, Nyírő nyilas elvbarátai lőtték bele a jeges gödörbe Abdánál.
  3.     Radnóti munkássága, amíg lesz a földön magyarul értő ember, sosem vész a feledés homályába.
  4.     Nyírő „munkássága” már életében sem ért fel Benedek Elek, vagy Tamási Áron bokájáig sem. Belőle csak politikai ideológiája miatt kísérelnek meg a Takaró Mihály-féle emberek példaképet gyártani.
  5.     Takaró Mihály az, akinek egyéni kezdeményezésére (és a mai politikai kurzus aktív támogatásával) került be az új Nemzeti Alaptantervbe Herczeg Ferenc, Tormay Cécile, Szabó Dezső és Nyirő József.

Amennyiben jóra és igazra akarják tanítani az ifjúságot, következzen a két személyiség közötti alapvető érdekellentét ékes bizonyítékaként egy idézet Radnóti Miklós Naplójából: „…1941. nov. 3. Zűrzavar a weimari költőnap körül. Ki „reprezentálta” hát a költők hazáját, hazámat? Újabb újsághír. „A Harmadik Birodalom ez év október 31-én is megrendezte a weimari költőnapot, amelyen Közép- és Kelet-Európa tizenegy nemzetének meghívott költői is részt vettek. A magyar irodalmat a költőnapon Nyirő József erdélyi író reprezentálta. Nyirő az UFA számára többek között a következőket mondotta: »Ezekben a napokban a szellemi Európa születik újjá. Boldog vagyok és boldog a magyar irodalom, hogy ebben a szellemi felépítésben szintén részt vehet. Szép képet láttam éppen az előbb a templomban, amint Luther rámutat a bibliának arra a mondására, hogy a vér megtisztít minket. A vér megtisztítja Európát. Európa népei a békének, a léleknek és az új szellemiségnek a jegyében összefognak és egymásra találnak. Teljes szívvel, teljes lélekkel akarjuk ezt a munkaközösséget vállalni. Éljen Hitler Adolf! Éljen Németország! Éljen a német írótársadalom!...”

Brávó „irodalomtörténész”, pedagógus és politikus urak!

Mementóként (hogy ne feledjük a gyalázat megvalósítóit) álljanak itt az abban részt vevő személyek nevei:

Takaró Mihály író, irodalomtörténész, tanár, a Magyar Örökség-díj birtokosa

Bese Benő testnevelő tanár, igazgató,

Németh Szilárd képesítés nélküli napközis nevelő, könyvtár-tanítói szakon végzett tanító, tanár, könyvtáros, általános iskolai igazgató, SZDSZ-es majd Fideszes politikus, polgármester, országgyűlési képviselő, rezsiharcos

Forrás

http://www.csepel.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=7710:radnoti-es-nyiro-konyvet-ajandekoztak-az-erettsegizoknek&catid=1:helyi-hirek

http://www.takaromihaly.hu/index.html

http://magyarnarancs.hu/belpol/nemeth-szilard-rezsicsokkentesi-elnok-84673

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr126483101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása