CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Népszava: Trükközött-e Tóbiás ?

2014. július 31. 13:50 - csú

Kérdőjeles-2_10.jpgNyíregyházi lakcíme után kapott évekig költségtérítést Tóbiás József, miközben valójában Érden élt - írta tegnap a Magyar Nemzet. 

Az MSZP a cikket úgy kommentálta: Tóbiás minden vonatkozó jogszabályt betartott a költségtérítéséhez és a dombrádi családi háza eladásához kötődően.

A lap szerint az MSZP frissen megválasztott elnöke családjával 2003 óta bérlőként, 2009 óta pedig tulajdonosként lakja a budapesti agglomerációban lévő házat, amely Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettesé volt. A Magyar Nemzet megkeresésére Tóbiás elmondta, hogy állandó lakcíme Nyíregyházán van, ez után kapott évekig költségtérítést az Országgyűléstől, de azt, hogy pontosan mennyit, nem tudta megmondani.

A cikk kitért arra is, hogy a pártelnök 2013-as vagyonnyilatkozatban még szerepel egy dombrádi száz négyzetméteres családi ház, ám az idei vagyonnyilatkozatából ez a tétel már kimaradt. A politikus a lapnak ezt azzal magyarázta, hogy az idei választások idején eladta az ingatlant, az ebből befolyt 2,5 millió forintot pedig a nyilatkozat készpénz rovatában tüntette fel. Családi okokkal magyarázta, hogy még nem jelentkezett át Érdre.

Az MSZP a cikket úgy kommentálta: Tóbiás minden vonatkozó jogszabályt betartott a költségtérítéséhez és a dombrádi családi háza eladásához kötődően. A Fidesz viszont felszólította a politikust, hogy számoljon el a költségtérítésével, és amit törvénytelenül vett fel, fizesse vissza. A Népszava kereste a pártelnököt, de ő bár ígérte, lapzártáig nem hívta vissza a lapot.

Forrás: Népszava

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr26562157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása