CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Fidesz botránya Csepelen – feljelentést tesz az Együtt-PM

2014. szeptember 01. 18:29 - csú

000-2 Borbély-Németh-1000-es.pngNémeth Szilárd  csepeli fideszes polgármester (képúnkön balra Borbély Lénárd alpolgármestertől, fideszes polgármesterjelölttől) az Együtt-PM állítása szerint illetéktelenül jutott ahhoz a videofelvételhez, ami alapján a helyi választási bizottság elmarasztalta az ellenzéki polgármesterjelöltet.

Ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést az Együtt-PM, miután Németh Szilárd, Csepel fideszes polgármestere egy választási bizottsághoz benyújtott panaszához egy kerületi rendelőintézet kamerájának felvételeit csatolta.

A szövetség szerint feltehetően törvénytelenséget követett el az, aki letöltötte és a csepeli kormánypárti politikusokhoz eljuttatta a felvételeket  mondta Szabó Szabolcs, az Együtt-PM országgyűlési képviselője és Borka-Szász Tamás csepeli önkormányzati képviselő hétfőn. Részletek:

A kerületi önkormányzat hétfőn közölte, hogy a XXI. kerület helyi választási bizottsága szerint "Horváth Gyulaa csepeli balliberális pártok polgármesterjelöltje megsértette a választási törvényt, amikor orvosi rendelőben kampányolt". A közlemény szerint a helyi választási bizottság Németh Szilárd csepeli polgármester panaszának helyt adva állapította meg a jelölt törvénysértését. A bizottság eltiltotta Horváth Gyulát a további törvénysértéstől.

Polgármester nem kérhet ki felvételeket?

Szabó Szabolcs viszont arról beszélt, hogy Németh Szilárd törvénytelenül szerzett adatokkal igyekezett alátámasztani beadványát, mert ahhoz a szakorvosi rendelő biztonsági kameráinak felvételeit csatolta. Ilyen adatot viszont csak bűncselekmény gyanúja vagy megelőzése érdekében kérhet ki a nyomozó hatóság, de egy polgármester nem  ismertette meglátásukat. A magántitok megsértésének bűncselekménye és a személyes adattal való visszaélés vétsége is felmerül, mert kiderül, hogy a felvételen látható betegek közül ki milyen ellátását vesz igénybe  mondta.

Borka-Szász Tamás úgy fogalmazott, hogy "az év botránya van kialakulóban Csepelen", amiben "biztosan érintett és vastagon, nyakig benne van" a kerület polgármestere is. Példátlan, hogy valaki vagy valakik letöltik a kizárólag vagyonbiztonsági okok miatt készülő felvételeket a szakrendelőben, azokat eljuttatják az önkormányzati hivatalba, hogy a felvételeket "politikusok vagy egyéb illetéktelen személyek" megnézik és ezt a polgármester végül a felvételt csatolja beadványához.

A politikus a sajtótájékoztatón kérdést intézett Németh Szilárdhoz arról, hogy ki adott utasítást a betegadatokat tartalmazó felvételek törvénytelen letöltésére, ki juttatta el azokat a felvételeket a csepeli fideszes vezetőknek a polgármesteri hivatalba. Emellett arra is kíváncsi volt, hogy ki nézett bele a felvételekbe és Németh Szilárd milyen felelősségre vonást tervez az ügyben.

Bejelentette, hogy hamarosan feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen és kezdeményezni fogja a kerületi képviselő-testület rendkívüli ülésének összehívását.

"Hogy szolgál a kedves egészsége?"  kérdezték Falusék

Az Együtt-PM álláspontja szerint Horváth Gyula nem folytatott semmilyen törvénybe ütköző kampánytevékenységet az épületben. A polgármesterjelöltnél nem volt semmilyen kampányanyag, csak körbevezette vendégét, Falus Ferenc főpolgármester-jelöltet. Eközben "néhány embernek mint udvarias jól nevelt emberek odaköszöntek, kezet fogtak, lehet, hogy még meg is kérdezték, hogy hogy van, hogy szolgál a kedves egészsége"  közölte.

Arra, hogy a beadvány szerint a két baloldali jelöltet útjukon egy fotós kísérte, aki az épületben végig dokumentálta az eseményeket, annyit mondott: egyfelől nem tudja, hogy az ekkor készített képek nyilvánosságra kerültek-e, illetve hogy ő maga nem jogász, ezért nem képes megítélni, hogy a fotózás törvénysértő volt-e. (MTI-HVG.HU)

))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Törvénysértést leleplezni nem törvénysértő - reagált Ábel Attila (Fidesz-KDNP), a XXI. kerület alpolgármestere arra, hogy az Együtt-PM szerint a polgármester törvényellenesen használta fel egy csepeli orvosi rendelőintézet  videófelvételét.

Az alpolgármester az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében kitért arra is: a biztonsági kamerák felvételeit csak a törvényben meghatározott esetekben lehet felhasználni. Ilyenek a nyilvánvaló törvénysértések is. Jelen esetben a csepeli Helyi Választási Bizottság egyértelműen megállapította, hogy Horváth Gyula megsértette a választási törvényt - érvelt Ábel Attila.

 Előzőleg az Együtt-PM azt közölte: ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek, miután Németh Szilárd fideszes polgármester egy választási bizottsághoz benyújtott panaszához egy csepeli rendelőintézet kamerájának felvételeit csatolta. A szövetség szerint feltehetően törvénytelenséget követett el az, aki letöltötte és a  kormánypárti politikusokhoz eljuttatta a felvételeket. (MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr746656711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása