CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ellenállás napja: Győzni fogunk, és Budapest fellélegezhet

2014. szeptember 06. 20:06 - csú

Ellenállás-2.PNGFalus Ferenc főpolgármesterként a biztonság megteremtését és az egész város egészséges fejlődésének segítését tartaná feladatának, miközben garantálná az átláthatóságot, a közélet tisztaságát a főpolgármesteri hivatalban és az önkormányzatokban. Az Együtt-PM, az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) közös jelöltje erről a DK második alkalommal megtartott, Az ellenállás napja elnevezésű szombati, fővárosi rendezvényén beszélt.

"Abban az önkormányzatban, amit én vezetek, öt forintot sem fog senki hazavinni" - jelentette ki Falus Ferenc, aki leszögezte azt is: garantálja hogy ha főpolgármester lesz, akkor nem a "csiricsáré luxusberuházások", a stadionok, a lekövezett területek fognak szaporodni, hanem fákat ültetnek, futóköröket építenek és vigyáznak egymásra. A lényeg, hogy megtörjék a Fidesz hatalmát, ehhez minden szavazat fontos, de "győzni fogunk és Budapest fellélegezhet" – mondta a korábban tüdőgyógyászként is dolgozó főpolgármester-jelölt.

Falus Ferenc, aki az eseményen az őt hivatalosan jelölő Együtt-PM-et képviselte, bemutatkozással kezdte. Hangsúlyozta, hogy korábban orvosként dolgozott, az utóbbi években viszont azért tevékenykedett, hogy az "orbáni hatalom" ne szóljon bele az emberek életébe. "Orvos vagyok és gyógyítani akarok, az a célom, hogy Magyarország a gyógyulás útjára lépjen" - tette hozzá. Közölte: a város jelenlegi vezetése nem önkormányzat, hanem a kormányzat kirendeltsége, az egymással való konfliktusaik színjátékok, "Tarlós István a kormány bábja". A Fidesz pedig azon mesterkedik, hogy elvegye Budapest rangját, fényét, önbecsülését, "hagyták lerohadni" a 3-as metrót, a trolikat, az utakat, és hagyták lerongyolódni az embereket - mondta. Falus Ferenc kijelentette, nem az emberek feje felett fog majd dönteni főpolgármesterként, mert hisz a liberális demokráciában.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédét azzal kezdte, álmodott egy világot, amely arról szól, hogy magyar polgárok, államalkotók, szabadon, függetlenként dönthetnek saját sorsukról. "Csalódva és némi önváddal látom, hogy álomból álom maradt" - folytatta, majd arra hívott fel mindenkit, hogy "az álom mellé tegyen mást is: a küzdelmet a szabadságért, a küzdelmet Magyarországért, a küzdelmet egy jobb világért".

Szerinte, ha Magyarországot valaki támadja, az a saját kormánya, s ha valakitől a magyar embereknek félniük kell, akkor azok nem Berlinben, Washingtonban, Londonban vagy Párizsban laknak, hanem "a nemzet elrabolt főterén fölcicomázott Parlamentben". Az ellenállás mibenlétéről szólva azt mondta: az a demokraták számára nemcsak jog és lehetőség, hanem kötelesség. A ellenállás elsőszámú feltétele, hogy nem engedünk a kísértésének, annak, hogy megalkuszunk és feladjuk - szögezte le. A 17-18 éveseknek az üzente: "merjetek ne hinni a sátánnak", okosnak lenni, "merjetek ne masírozni, ne gyűlölni, ne utálni" .

Gyurcsány Ferenc a szülőkhöz szólva azt mondta, tanítsák meg a gyerekeket szabadnak lenni és annak maradni. A tanárokat arra kérte, ha rájuk is akarják kényszeríteni a "hazugság iskolai tananyagát, merjenek legalább kikacsintani". Az igazságszolgáltatás vezetőinek pedig az üzente, hogy nem érhet annyit egy kinevezés, hogy eladják lelküket "a sátánnak". Szólt arról is, akinek fontos, hogy mi történik a magyarokkal a határon túl, az nem akarhat Magyarországon vérségi nemzetállamot.

Közölte: Orbán Viktor miniszterelnök "hazudik, a legmélyebb veszélybe sodorja a határon túli magyarokat akkor, amikor etnicista államot akar létre hozni Közép-Európában". Gyurcsány Ferenc felszólította a kormányt, hogy álljon ki a béke, Ukrajna területi egysége mellett. "Ha ezt nem tesszük, akkor az agresszorok oldalára fogunk keveredni" - fogalmazott. Kijelentette: az önkormányzati választás tétje megrepeszteni "az önkény szilárdnak hitt burkát".

Változtassunk, Budapest többet érdemel! - kezdte beszédét Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője. A politikus azt kérte, a változást közösen indítsák el, teremtsék meg együtt az odafigyelő, tiszta és biztonságos Budapestet, építsék fel közösen Orbán Viktor ellenzékének legerősebb bástyáját. Elképzelései között említette, hogy visszaállítják a díjhátralékosok támogatását és eltörlik a bölcsődei térítési díjakat. Létre kell hozni a parkőrséget és ki kell építeni az egységes térfigyelő rendszert, hogy a főváros biztonságos lehessen - sorolta.

Horváth Csaba egyúttal kijelentette: Budapest, a főváros teszi be a legtöbbet a közösbe, ezért viszont a budapestiek joggal várják el, hogy 30-40 évente "ne kelljen könyörögni egy metrófelújításnyi pénzért", maradjon annyi pénz, ami a város napi működtetéshez szükséges és egyetlen négyzetméternyi zöldfelületet se építsenek be - közölte. Hozzátette: akkor lehet változtatni, ha mindenki elmegy a baloldali pártok jelöltjeire szavazni és hozzá hasonlóan mindannyian Falus Ferencet támogatják. (MTI és Népszava)

További hírek, információk, vélemények, reagálások az Ellenállás napi rendezvényen elhangzottakról ITT OLVASHATÓK

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr476675879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása