CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Németh-Borbély duótól származó hír igaz, de nem osztogattak, hanem

2014. szeptember 08. 05:57 - csú

000-2 Borbély-Németh-1000-es.pngAz önkormányzat vagyonát  nem 2,2 milliárd forinttal növelték, hanem közel 4 milliárddal csökkentették. A többi (sem) stimmel...

Az elmúlt napokban több jogos kritika érte a csepeli fideszes önkormányzati vezetést. Az elkövetett súlyos hibákért magyarázkodásra kényszerültek. Szokásukhoz híven, ellentámadást indítottak. Németh Szilárd polgármester, országgyűlési képviselő, Borbély Lénárd alpolgármesterrel, hű fegyverhordozójával, kinevezett utódjelöltjével az oldalán, e hó 3-án, kudarcos ATV-s szereplésének másnapján, sajtótájékoztatót tartott.

Helyszínnek nem Csepelt – ahol mindketten élnek, dolgoznak, ahol esetleg szembe kellett volna nézniük néhány helyi újságíróval is, esetleg érdeklődővel, vagy helyi ellenzéki képviselővel –, választotta, hanem a képviselői irodaházat. A csepel.hu rögvest tájékoztatást is adott a fülkeforradalmi ellentámadásról, s 13:35-kor már olvashattuk az önkormányzat honlapján, hogy „A Fidesz visszautasítja a gyűlöletkampányt”.

A nagyszabású, csúcstechnikát is felvonultató médiaeseményen, a csepel.hu cikkírója szerint csak úgy ömlöttek a két politikusból a csepeli baloldal és polgármester-jelöltje, Horváth Gyula elleni kemény vádak, melyek lényege: „becsmérlik a jelenlegi önkormányzat tevékenységét és lehazudják azokat az eredményeket, amelyeket bizonyíthatóan elért”.

Felháborító. Már majdnem megsajnáltam a mindenki által csak szidott, bántott, a csepeliekért éjjel nappal dolgozó, heroikus munkát végző, a harcokban megfáradt két szegény embert, amikor tovább olvastam. Hoppá! Mit állítanak a fiúk?! Idézem: „...az eltelt négy évben 2,2 milliárdos vagyongyarapodást értek el”. Nem, nem Ők! Ez azért még náluk is sok lenne. Az önkormányzat.

Szerény véleményem szerint a két úr, még saját előterjesztéseiket sem olvassa. Csak aláírja. Akkor én idézem minden önkormányzati vagyon „tulajdonos” – ának, Németh Szilárd „én vagyok a polgármester” – nek,két, csepel.hu-n elérhető előterjesztését:

> a 2011. április 28-i, „Beszámoló a 2010. évi költségvetés teljesítéséről” c. előterjesztésben a polgármester a következőket írta alá: az önkormányzat vagyona 2010 végén 77,8 mdFt;

> a 2014. április 24-i „Beszámoló a 2013. évi költségvetés teljesítéséről” c. előterjesztésben Németh Szilárd pedig a következő után írta alá a nevét: az önkormányzat vagyona 2013 végén 73,9 mdFt.

Az önkormányzat vagyona tehát nem 2,2 mdFt-tal növekedett, hanem közel 4 milliárddal csökkent. Azt pedig, hogy most, a sajtótájékoztató idején mennyi az annyi, ezt szerintem még ők sem tudják. Nem tudhatják. Valószínűleg a 2014. évi zárszámadáskor, 2015. év tavaszán fogjuk csak mindannyian megismerni. De nem tartom valószínűnek, hogy a 4 milliárdos vagyonvesztésből nyolc hónap alatt 2,2 milliárdos növekedést tudtak volna csinálni, amikor az ún. törzsvagyon kb. ugyanennyivel csökkent ebben az időszakban. Bár egy választási kampányban minden elképzelhető.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr236673769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása