CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A bizalomvesztést dühödt gyűlölködéssel próbálják eltakarni

2014. szeptember 25. 05:30 - csú

000-2 Borbély-Németh_2.pngA  véleményem szerint nem kicsit hazudós alpolgármester azzal kampányolva szeretne kitörni a szürkeség és ismeretlenség homályából, hogy nagyokat mond és nagyokat ígérget.

Címoldalas hagymázas álmaiban kiemelt kormányzati projektetjövendöl sportcentrummal, versenypályákkal, miközben a meglévő – nagy hagyományokkal bíró csepeli sporttelepet az elmúlt négy évben nem támogatták, sőt támadták! Nem támogatják a csepeli sportot, de minden helybéli által elért sporteredményt saját sikerükként könyvelnek el.

Több száz, sőt több ezer új munkahely létesül majd – mondja, de most senkit nem érdekel, mi lesz majd szerinte. Azt viszont minden csepeli a saját bőrén érezte, mi volt az elmúlt négy évben, s azt még jobban, mi nem volt…

Hiába adnak át a kampány hajrájában szegélykövenként útszakaszokat és avatnak négyzetméterenként parkokat, hogy mennél több kép készülhessen az aspiránsról, kezében ollóval, nemzetiszínű szalag mögött. Hiába szorongatja a díjazottak kezét még a konyhakert-versenyen is, és hiába tartanak családi napoknak álcázott, közpénzből fizetett Fidesz-kampányrendezvényeket! A csepelieket nem lehet megtéveszteni és félrevezetni. Hiába mondja: majd felújítanak hat óvodát. Nem ér ez semmit.

Ez az önkormányzat leszerepelt: magatartásukkal kivívták a csepeliek megvetését. Még korábbi híveik egy része is elfordult tőlük. S ezen már a számokkal való bűvészkedés sem segíthet, de az acsarkodó visszamutogatás sem változtathat.

A bizalomvesztést dühödt gyűlölködéssel próbálják eltakarni: saját magatartásukat, sötét gondolkodásmódjukat vetítik rá politikai ellenfeleikre, akiket eltiprandó ellenségként kezelnek. Lejárató kampányt kezdtek minden potencionális jelölt ellen, aki veszélyeztetheti hatalmon maradásukat.

A nemrégiben a belvárosi Kossuth téren kivágott fák helyett a főváros Csepelen kíván új fákat ültetni – nos, lehet, hogy pont ezeknek a fáknak kellett helyet csinálni a Szent Imre téren? Egyébként is, micsoda disznóság az, ha valamit azért tesznek tönkre, hogy újra széppé tegyék azt? Mintha valaki azért törne be egy ablaküveget, hogy az újraüvegezés után ismét ne essen be az eső a szobába, s megint bejöjjön a fény, mint korábban…

Ablakon kidobott pénz, amit hasznosabb dolgokra, például a többi – érintetlenül maradt – panelház hőszigetelésére, vagy a most munka alatt lévő házak erkélyeinek hőszigetelésére fordíthatnának.

Fákat irtanak ki, aztán – kompenzációként – cserjeültetéssel büszkélkednek. A Szent Imre téri szökőkút elé revíziós emlékművet emeltek, mert nem bírták elviselni az előző önkormányzat által megvalósított szökőkút látványát. Aztán most ők is szökőkút építésébe kezdenek…

A Szent Imre téren vágják ki a fákat, hogy tűzifaként kiosszák csepeli rászorultaknak. Miközben gondozatlanok az útmenti fasorok, s ahol igazán kellene, nem vágják ki az elöregedett fákat, nem végzik el a gallyazást.

Majd felújítják az elöregedett iskolaépületeket, majd nem emelik az iskolai étkezés térítési díjait – hangsúlyozta a tanévnyitón az alpolgármester (az országgyűlési képviselői választáson megbukott polgármester tavasz óta láthatatlan). Olyan játszótereket rombolnak le, újítanak fel, amit az előző önkormányzat alatt építettek EU-szabvány szerint – csak azért, hogy saját nevük mellé piros pontot tehessenek.

Hát pont ez nem kell a csepelieknek: ez az álszent, képmutató hazudozás, amivel négy éves semmittevésüket próbálják elfedni…

 

LéT

Forrás: HÍRKOMP.HU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr986716631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása