CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bokros vitára hívta Tarlóst, miután Falus és Magyar visszaléptek a javára

2014. szeptember 29. 12:59 - csú

Bokros a sztár.PNGFalus Ferenc és Magyar György is visszalépett főpolgármester-jelöltként Bokros Lajos javára - derült ki a három jelölt közös sajtótájékoztatóján, melyen mindannyian az önkormányzati választáson való részvételre buzdítottak. Az MSZP ma estig foglal állást Bokros támogatásáról, Az együtt PM - közleménye szerint - nem támogatja Bokrost (További hírek, vélemények bejelentésekről ITT) Részletek:

Falus Ferenc kiemelte: célja, hogy a demokratikus ellenzék támogatóinak kevesebb jelölt közül kelljen választania. Visszalépésével szélesebb koalíciót kívánnak létrehozni, hogy egyértelmű legyen a céljuk. Arra kéri támogatóit, szavazzanak a tiszta levegőt, demokratikus döntéshozatalt kínáló jelöltre, Bokros Lajosra.

Magyar György elmondta, szerinte öt jelölt nem tudja leváltani a jelenlegi polgármestert, egy jelöltnek kell maradnia, hogy a verseny értelmes legyen. A független jelölt is bejelentette, hogy visszalép Bokros Lajos javára és reméli, a többi demokratikus ellenzéki jelölt is hasonlóan dönt majd.

Ma nem a szakpolitikai kérdések vannak előtérbe helyezve, hanem a rendszerpolitikai kérdések, mondta a sajtótájékoztatón Bokros Lajos, a Modern Magyarországért Mozgalom (Moma) elnöke. a demokratikus ellenzék budapesti főpolgármester-jelöltje azt hangoztatta, választanunk kell demokrácia és diktatúra között.

A Nyugat és az Oroszország ihlette irányított diktatúra között. Szerinte a választás október 12-én lehet, hogy szabad lesz, de tiszta nem. Már csak azért sem, mert az összes BKV-jármű felületét egyetlen pártnak sikerült eluralnia. Egyúttal felkérte Tarlós Istvánt , hogy álljon ki vele főpolgármester-jelölti vitára. Mert szerinte a nyugati kultúra, az alkotmányos jogállam sarkköve a nyilvánosság, az ellenőrizhetőség. Üzeni Tarlós Istvánnak, nem lesz a vitában ember. Mert a vita nem személyeskedésről, hanem érvekről szól. Sárdobálásban nem akar részt venni. De az elemi követelmény a magyar politikai kultúra felemelése végett, hogy legyen nyilvános vita - fogalmazott a MoMa elnöke.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Az MSZP párttanácsa ma délután vagy este dönt Bokros támogatásáról
"A változást akaró erőknek" az az érdeke, hogy egy kihívója legyen az önkormányzati választáson Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármesternek - mondta az MSZP budapesti elnöke hétfőn az MTI-nek, közölve azt is, hogy Falus Ferencnek, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjének visszalépéséről a szocialisták informális tájékoztatást kaptak.
Kunhalmi Ágnes közölte, a délután ülésező budapesti MSZP-párttanácsnak annak megfontolását fogja javasolni: az a változás feltétele, hogy lehetőleg egy kihívója legyen Tarlós Istvánnak a változást akarók oldalán.

Emlékeztetett: az MSZP testülete fogadta el, hogy Falus Ferenc főpolgármester-jelöltsége mellé áll, ezért ismét a párttanácsnak kell állást foglalnia arról, hogy ha Falus Ferenc visszalép valamely más jelölt javára, melléállnak-e a változás érdekében.

Az MSZP-nek meg kell vitatnia azt a helyzetet, ha Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) jelöltje javára lép vissza Falus Ferenc, illetve azt, milyen feltételeket támasztanak a MoMa jelöltjének erősítéséhez - fejtette ki Kunhalmi Ágnes.

Közölte, Falus Ferenc programját támogatták, az számos, az MSZP által kitűzött célt tartalmazott, szakértelmét elismerik. Bokros Lajos szakértelmét is elismerik, ezért kötöttek együttműködési megállapodást már tavasszal is a MoMá-val - mondta, hozzátéve, az MSZP-nek pedig olyan fontos céljai vannak, mint a szociális biztonság helyreállítása a fővárosban, illetve Budapest gazdasági és kulturális erejének, önrendelkezésének visszaszerzése. Ezek egy jelentős részét tartalmazza Bokros Lajos programja most is - mutatott rá.

Kitért arra, hogy a nap folyamán ülésezik az MSZP országos és budapesti elnöksége is.

Mindeközben a Párbeszéd Magyarországért sajtóközleményt adott ki az ügyben
Nem támogatják Bokros Lajost

A Párbeszéd Magyarországért (PM) sajnálja, de egyben megérti Falus Ferenc döntését. Sajnáljuk, mert olyan progresszív programmal indult a választáson, amit a zöld, baloldali értékek és a korrupció elleni küzdelem mellett elkötelezett PM szívesen támogatott.

Tiszteljük Bokros Lajost, és jó munkát kívánunk neki a kampányához, ám tisztában vagyunk azzal, hogy a jobbközép Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltjétől a zöld és baloldali értékek képviseletét nem várhatjuk maradéktalanul el. Ezeket a továbbiakban egyéni jelöltjeink és polgármesterjelöltjeink képviselik az önkormányzati választáson. Arra buzdítjuk budapesti szimpatizánsainkat, hogy október 12-én mindenképpen menjenek el voksolni, és szavazzanak az Együtt-PM jelöltjeire.
(További hírek, vélemények bejelentésekről ITT)
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr816741475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kócsag 2014.09.29. 14:34:57

Hibás a cím.
Falus és Magyar nem Bokros javára léptek vissza, hanem Tarlós javára.
Bokros egy olyan "húzónév", akivel garantáltan veszteni lehet.
Kell bizonyítani ezt valakinek Magyarországon? A Bokros-csomag, az MDF Bokros-ügye után van még ember, aki elhiszi, hogy Bokrossal nyerni lehet?
Ha letörik a kezem, akkor sem szavaznék Bokrosra.

Bokros nem ellenfele Tarlósnak. Olyan nagy százalékkal marad Tarlós alatt, hogy reményeim szerint végre észbe fognak kapni a Bokrost istenítő politikusok, hogy jobban elk...ták, mint Fletóék.
Bízom benne, hogy a politikától is visszavonulnak és engednek érvényesülni egy tényleges ellenzéket.
süti beállítások módosítása