CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Arca van a magyar rendőrnek is!

2014. október 03. 02:55 - csú

Rendőrség-kicsi_5.pngAz Átlátszó az Alkotmánybíróság legutóbbi döntéséről közöl elemzést: ennek alapján a rendőri intézkedésről készült képfelvétel az érintett hozzájárulása nélkül is nyilvánosságra hozható, ha „az a jelenkor eseményeiről szóló, vagy a közhatalom gyakorlása szempontjából közérdeklődésre számot tartó tájékoztatásnak minősül”. Ez azt jelenti, hogy ezentúl az újságcikkekben nem kell kitakarni az intézkedő rendőrök arcát. Az értékelés szerint  már csak a többi közhatalom-gyakorló helyzetét, a hangfelvételeket és a politikai közszereplők képmásának kérdését kell rendbe tenni.

Az Átlátszó az Alkotmánybíróság legutóbbi döntéséről közöl elemzést: ennek alapján a rendőri intézkedésről készült képfelvétel az érintett hozzájárulása nélkül is nyilvánosságra hozható, ha „az a jelenkor eseményeiről szóló, vagy a közhatalom gyakorlása szempontjából közérdeklődésre számot tartó tájékoztatásnak minősül”. Ez azt jelenti, hogy ezentúl az újságcikkekben nem kell kitakarni az intézkedő rendőrök arcát. Az értékelés szerint  már csak a többi közhatalom-gyakorló helyzetét, a hangfelvételeket és a politikai közszereplők képmásának kérdését kell rendbe tenni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr356737807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása