CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kalocsai Imre: Fától az erdő

2014. október 07. 02:53 - csú

Apa és fia-3_7.PNG- Apú-ú-ú! Mi ez a tábla rengeteg itt a téren?
- A jelenlegi önkormányzat tevékenységét hivatott deklarálni, demonstrálni, reprezentálni, tudatosítani, láthatóvá tenni, szemléltetni, tájékoztatni.
- De apú-ú, ezt egy szóval is elmondhattad volna!
- Ők is egy táblával informálhattak volna minket. De ha már minden eredményükhöz táblát állíttatnak, még a táblaállításnak is, el kell ismerni, ha valamiben, ebben – mármint az önreklámozásban – az előző önkormányzatnál sokkal jobbak.
- De apú, mi történt a fákkal?
- A téren lévő fákat először kivágták, utána állították, hogy korhadtak voltak (valóban voltak korhadtak), majd egy másik tablón láthatjuk a tér rendezési tervét, ahol pont a pavilonok, sétányok tervezett helyén korhadtak el tervszerűen a fák. Magától értetődő, hogy kell egy jobboldali szökőkút is, ha már a baloldali önkormányzat annak idején kirukkolt vele, hadd legyen kétoldalú a komfortérzetünk. Az addig ott élő fák sem sejtették, hogy rossz (elnézést, jobb) helyre gyökereztek. Az igaz, hogy a táblarengeteg próbálta elrejteni a hatalmas tönköket, aminek a szélére kerültek.
- De apú, a kitett táblák tényleg szebbek, mint a kifordított rönkök.
- Ha az előző önkormányzat is élt volna tevékenységük ilyetén önreklámozással, ma Csepel neve Táblacity lehetne.
- De apú, Csepel legfőbb gondja ez, hogy mindent erre a térre költsön?


- Valóban az Uniós források nem erre valók, hogy a teret négyévente átalakítsák, 64 vármegye címerével antikolják, az országalma és zászló helyett trianoni díszletekkel idézzenek egy letűnt kort, nem beszélve a csak magasból felismerhető Nagy Magyarország virágágyásról, az 56-os magyar-lengyel együttműködés (különben hiánypótló) tablóinak állandó szabadtéri kiállításáról, a rivalizálásból készülő szökőkútról s mindez a lakosság véleményének kikérése nélkül.
- Apú, te nem tudsz semminek örülni, legalább valamit adnak.
- Igen, teret adnak. Teret adnak a pazarlásnak, saját megalomán, identitászavaros (utóbbi a baloldalra is áll) dicstelen múlt dicsőítésén alapuló önfényezésüknek, csak a képviselő testületnek, közvéleménynek nem adnak teret.

 

Kalocsai Imre

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr866762819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása