CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szijjártó olaja a tűzre - Amerikai kitiltás magyar korrupció miatt

2014. október 17. 20:45 - csú

Szijjártó-2.PNGA Külgazdasági és Külügyminisztériumba (KKM) kérették pénteken André Goodfriendet, az Egyesült Államok magyarországi ideiglenes ügyvivőjét azután, hogy az amerikaiak korrupció gyanújára hivatkozva tíz magánszemélyt – köztük Fidesz-közeli üzletembereket – fosztottak meg a beutazási engedélytől.

Délután sajtótájékoztatót tartottak az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén, ahol M. André Goodfriend, az USA magyarországi ideiglenes ügyvivője arról tájékoztatott, hogy hiteles információ áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak.

André Goodfriend  megerősítette, hogy „magyar magánszemélyek” tényleg feketelistára kerültek, mégpedig korrupciógyanú miatt. Neveket nem mondott. Azt is mondta: a konkrét magyarországi esetekről nem a médiából tájékozódtak, hanem saját bizonyítékokkal rendelkeznek. 

A magyar külügyi tárca vezetője, Szijjártó Péter kora este sajtótájékoztatót tartott, jelezve, azt várja az amerikai kormánytól, hogy bocsássa a magyar fél rendelkezésére azokat a hiteles információkat, amelyek alapján megfogalmazta a korrupció gyanúját. Erről hivatalos jegyzéket is átadtak az amerikaiaknak. „Amennyiben az amerikai kormány ezt nem teszi meg, magára vonja annak a gyanúját, hogy csak befolyást akar gyakorolni bizonyos ügyekben" – tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

Mint korábban blogunk is megírta,  egyre több név lát napvilágot azok közül, akik érintettek lehetnek az ügyben. A késő délután folyamán az ügyvédjén keresztül a Népszabadsághoz eljuttatott helyreigazítási kérelemben Habony Árpád és Heim Péter is cáfolta, hogy kitiltották volna az Egyesült Államokból. A NAV vezetője és több más, a listán szreplő személy nem cáfolta a hírt.

Folyamatosan frissülő újabb hírek az amerikai kitiltásról, a hírek és tények fogadtatásáról, magyarázatáról  ITT OLVASHATÓK

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr276803349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása