CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Stabil bóvli

2014. november 12. 04:56 - csú

Orbán-fej-kiswbb_1.jpgNegatív, stabil, fejlődő, pozitív. E négy jelző szerepel a Moody’s hitelminősítő listáján, ezek közül választanak ki egyet annak jelzésére, hogy következő helyzetelemzésükkor milyen alapállásból közelítik meg az adott ország államadós-besorolásának felülvizsgálatát. A három fő nemzetközi hitelminősítő közül utolsóként a legnagyobb, a Moody’s változtatta negatívról stabilra a Magyarország adósbesorolásához fűzött kilátást.

A jelentést már kedden elfogadta az amerikai cég vezetése, de azt csak péntek éjjel, a piacok zárása után tették közzé. Nem mintha a Wall Streeten hirtelen őrült hajsza kezdődhetne a magyar kötvények után, hanem egyszerűen azért, mert ez arrafelé így szokás.

A jelentés kitér a jól ismert tényekre: méltatják a költségvetési szigort és a növekedést, ugyanakkor nem feledkeznek meg a kockázatokról sem, hiszen őket azért fizetik, hogy a befektetői döntésekhez a lehető legmegbízhatóbb szakvéleményt adják, s nem azért, hogy vezető hírben perceken át zengjenek ódákat a kormány tevékenységéről.

Aki a közmédiából tájékozódik, azt hiheti, minden rendben van, kritikus megjegyzés nem érte az unortodox magyar gazdaságpolitikát. Sőt: felerősödtek a Matolcsyt magasztaló mantrák. Érdekel valakit, hogy közben az államadósság menedzseléséért felelős személy saját bankját is bedönti? Nem témaA közszolgálati médiában egyetlen kifejezés nem hangzott el most sem: a bóvli kategória. Ahová a magyar állampapírokat sorolják. Mert hite szerint bármennyire is jól teljesít a kormány, ormány, a bóvli címke rajta ragadt. Nehéz lesz lekaparni. (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr326885743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása