CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Közfelháborodás napja: Húsz városban tüntetnek ma a kormány ellen

2014. november 17. 05:59 - csú

Internetadó-3.PNGÉlő közvetítés a demonstrációról ma 17 óra 45 perctől ITT LÁTHATÓ.

Nagyobb tüntetések várhatók ma Budapesten és az ország több pontján A Közfelháborodás napja elnevezéssel. 

Az eseményekről a legfrissebb hírek, tudósítások, vélemények itt olvashatók

Az esemény dátumát még akkor találták ki, amikor Orbán Viktor még nem jelentette be a visszatáncolást, és úgy volt, hogy az internetadó zárószavazás napja lesz november 17-e. Az internetadó közben egyelőre lekerült a napirendről, de a tüntetés szervezői szerint így is van bőven miért utcára menni.

Az esemény Facebook-oldalán azt írják a tüntetés okaként, hogy

Nemet mondunk az internetadóra!
Nemet mondunk az állami korrupcióra!
Nemet mondunk a túladóztatásra!
Nemet mondunk a jelenlegi külpolitikára!

Igent mondunk Európára!
Igent mondunk a szabadságra!
Igent mondunk az átláthatóságra!
Igent mondunk a felelős kormányzásra!

Ezt az eseményt a Nem némulunk el csoport szervezi, a két szervezővel korábban készült interjúnk itt olvasható. Ezen az eseményen jelenleg 15 ezren jelezték, hogy részt vesznek.

Van még egy 34 ezres esemény is hétfőre, amit az internetadós tüntetéseket is szervező Gulyás Balázs vezette szervezet, a Százezren az Internetadó ellen jegyez, itt viszont egyelőre nem látni, hogy tényleg lesz-e tüntetés, és ha igen, akkor hol és mikor. Ez az esemény még kifejezetten az internetadó ellen szerveződött, és a szervezők azóta nem nagyon kommunikálnak arról, hogy mi lesz most. Gulyással készített interjúnk itt olvasható.

UPDATE: Gulyás Balázs szombaton írt a szerkesztőségnek: 17-én nem lesz netadó elleni tüntetés az ő szervezésükben a József Nádor téren. Az, hogy mégis aktív az esemény a 17. dátummal, a szervező szavai szerint ezt jelenti:

Az eleve a netadó bevezetésének szándékához kötött feltételes József nádor téri tüntetés nyolc napja hosszabb távú “készenlétbe” van helyezve, hogy akkor tüntessünk, ha be akarnák vezetni. Ez tehát egy későbbi lehetséges tüntetés ígérete (csak technikailag nem engedi a kezdődátumát módosítani a facebook – vélhetően a “résztvevételt” nyomók nagy száma miatt).

Vidék

A biztosan létrejövő budapesti tüntetést viszont számos más rendezvény is kíséri országszerte, egyelőre békéscsabai, dunaújvárosi, egri, győri, kecskeméti, keszthelyi, komlói, miskolci, nagykanizsai, pécsi, salgótarjáni, soproni, szegedi, szolnoki, szombathelyi, váci és veszprémi helyszínekről tudni, és van bejelentett tüntetés Bristolban és Berlinben is. Ezeknek aFacebook-oldalait itt lehet megtalálni. (444.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr546907621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása