CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Katasztrófa-megelőzést! Ez a politika romlásba visz Csepelen is

2014. december 03. 05:42 - csú

Horváth Gyuszi Egyenes beszéd-333_1.pngHORVÁTH GYULA PUBLICISZTIKÁJA:

A DK legutóbbi kongresszus óta az előrehozott választás lehetőségének felvetése  megmozgatta a hazai politizáló közvéleményt.

Azért robbantak ezek az érvek bombaként a köztudatban, mert olyan viszonyok érezhetőek hazánkban, amik reálissá teszik ennek felvetését. A 2010 es Fidesz győzelemtől eltelt években a csalódás, a beletörődés, és a feladás érzései jellemezték az emberek nagy részének hangulatát Magyarországon.

A mostani viszonyok, új reakciót váltanak ki.

Ez pedig idáig a történelmünkből ismert passzív rezisztenciához áll legközelebb!

A passzív rezisztenciával viszont sok mindent el lehet érni, csak egy dinamikusan fejlődő társadalmat nem!

A kormányzó erő olyan állapotokat teremtett, ahol a patriotizmus a rendező elv.

A patriotizmus pedig a „jóságos vezér” (főnök, főtitkár, pénztárnok, keresztapa stb.) elengedhetetlen megteremtésével és imádáshoz hasonlatos tiszteletével azonos. Ez a megfellebbezhetetlen tekintélyelv nem tűri az ellentmondást. Akkor sem, ha, rossz döntéseket hoz, és akkor se, ha a tömegek ellenére cselekszik. Szavakban a szabadosság ellen, valójában azonban az emberek szabadsága ellen cselekszik! Saját normáit, ideológiáját erőlteti a sokaságra! Ez a mentalitás ellenszenves és a félelem légkörét teremti meg!

A félelem, pedig meggátolja, hogy az emberek kiteljesítsék akaratukat, megvalósítsák elképzeléseiket, és kreativitásuk teljes erejével az egyéni és társadalmi fejlődés irányába törjenek. Ha, pedig ily módon frusztrált egy emberi közösség, az kiesik, lemarad a népek, nemzetek haladásért, és jólétért küzdők versenyében. Ez az igazi probléma!

Ezt érzi a nép többsége, és ezért tiltakozik!

A mostani vezetési elvek, és módszerek nem csak a múltunk eredményeit, hanem az ország jövőjét is veszélyeztetik.

Ott ahol nem lehet minden ember által szabadon választható érték a tudás, valamint központi akarat szabja az előmeneteli lehetőségeket és az információk szabad áramlását, ott megszűnőben van az emberi autonómia!

Ott ahol egy párti alapon törvénykezve (alaptörvény) csúfolják meg a szabad választás lehetőségét, és ígérgetésekkel, alamizsnákkal, koncessziókkal, meg fenyegetésekkel fojtják el a feltörő indulatokat, nem lehet vezetői legitimitásról beszélni. Az elnyomott gondolatok, a visszafogott kezdeményezések kontra produktív emberi viszonyokat hoznak létre. Olyant, ahol nem a tehetség, a szorgalom, a szakmai felkészültség az igazi mérce, hanem a hűség! Hűség a párthoz, hűség a nagy és kisvezérekhez!

Ez a kiskirályságokhoz, és a megkérdőjelezhetetlen tekintélyelvűséghez vezet.

A méltatlan kirúgások és kinevezések láttán az emberek megundorodnak. Nem a helyszínen, hanem máshol, például az országos tüntetéseken adják ki mérgüket, otthon pedig még tűrik az elnyomatás, megalázás kényszerét. Ez nem csak a köztisztviselőkre, közalkalmazottakra, hanem a termelő és szolgáltató szféra legszélesebb területeire is igaz. Az államosításokkal ugyanis nem a közvagyont gyarapítja a Fidesz, hanem általa, a saját klientúrájának bőkezű finanszírozását látja el. Úgy, hogy a konkurens vállalkozásokat (kisebb, vagy nagyobb erőszakkal) bekebelezi, az alattvalókat a szegénységbe, mélyszegénységbe, de mindenképpen az anyagi és egzisztenciális bizonytalanságba nyomja. Az államosítás egyáltalán nem a közvagyon erősítése, hanem éppen annak ellenkezője! Egy szűk érdekközösség erőszakos és álszent vagyonszerzése, a politikai diktatúra építésének monopolisztikus eszköze.

Ez a politika, romlásba viszi az országot!

A talajt és féküket vesztett, a realitásoktól elszakadt, csak a jólét gazdagságából letekintő vezéreket és szervezeteiket, még az előtt el kell távolítani az ország éléről, mielőtt katasztrófát generálnának. Ennek pedig valóban nincs már más békés útja, mint az, hogy minél előbb előrehozott választást kell tartani hazánkban!

Országosan és a helyhatóságoknál egyaránt!

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr826947893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pipiribizli 2014.12.03. 19:47:54

vajon mi lehet a különbség a patriotizmus és a paternalizmus között?

campobaszo 2014.12.03. 20:24:45

@pipiribizli: Csak nem azt akarod sugallni,hogy a mi Gyulánk nem tudja miről beszél?

Dehogynem: "A talajt és féküket vesztett, a realitásoktól elszakadt, csak a jólét gazdagságából letekintő vezéreket és szervezeteiket, még az előtt el kell távolítani az ország éléről, mielőtt katasztrófát generálnának."

Jól beolvasott a Ferinek (is).

tomfree 2014.12.03. 21:47:22

Egy előre hozott választáson kapnátok még egy pofont. Egy évre legyen elég 3 nektek.

jogalany 2014.12.04. 00:12:54

Az Mszp és a fidesz közti különbség csak annyi, hogy az Mszp előbb kezdte a lopást és jobban terítette.
Baloldal nincs, tisztességes párt nincs egy sem.
A Jobbik is a fidesz háttérvédelme, még arra is telik nekik, hogy zsidó származású képviselőjük zsidózzon az országgyűlésben.
A Gyurcsány - Orbán paktum meg egyenesen undorító.

jet set 2014.12.04. 00:31:51

@jogalany: Pontosan. De ezt kevesen látják és megy az értelmetlen acsarkodás, lásd a fenti posztot.

hosaka 2014.12.04. 00:48:47

@tomfree: "Egy előre hozott választáson kapnátok még egy pofont"

hinnye, a választás nem azért van, hogy azt követően általa is békében, több-kevesebb egyetértésben együtt építsük, csinosítsuk a tájat, ahol élünk?

De ha a téged az előrehozott pofon izgat fel, kaphatsz műsoron kívül is, hogy lerepül a fejed.

kjanik 2014.12.04. 04:31:44

Hitelüket nem vesztett személyek és pártok beszélhetnének az előrehozott választások szükségéről (szerintem).

Krizantém utca 2014.12.04. 07:45:22

Horváth Gyula ne ossza itt az észt ismerik Csepelen a politikai múltját, a hiteltelenségét és jogtalan pénzhezjutásait, nem véletlenül bukott hatalmasat a Borbély Lénárddal szemben. Pedig úton útszélen gyűjtötték neki az aláírásokat. Bukott politikus. Jobb ha eltűnik a politikai palettáról.

tomfree 2014.12.04. 10:46:33

@hosaka: "De ha a téged az előrehozott pofon izgat fel, kaphatsz műsoron kívül is, hogy lerepül a fejed."
Milyen bátor valaki a biztonságos gép mögött. Ismerem a fajtádat, csak itt nagy a pofád.
süti beállítások módosítása