CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fából vaskarikát Rogánéktól

2014. december 14. 05:05 - csú

Rogán Antal dühös.PNGMegtetszhetett a fából vaskarika Rogánéknak. A kötelezően önkéntes drogteszt sem értelmezhető egyszerűen, de minden napra képesek új záptojást tojni, úgyhogy ezen ne is merengjünk. Azon inkább, hogy a munka törvénykönyvének módosítását kezdeményezi a Fidesz, hogy vasárnapi munkavégzés esetén százszázalékos bérpótlék járjon, és, hogy vasárnap senkit se lehessen dolgoztatni Magyarországon.

A dolgoztatás egyébként a megélhetéssel egyenlő, de kellően karcos szó ahhoz, hogy kelthesse azt az oly áhított édes közhangulatot a Fidesz mellett, melyre ma egy földbérletnél is jobban vágyik az élcsapat. Mert a rút multi dolgoztat, a szép magyar nagytőke ellenben munkát ad. Igaz, kicsit kevesebbet, kicsit feketébben - de ő a miénk. (Amúgy: Lázár meg ne dolgoztassa napi tíz órán át a minisztériumi adminisztrációt!)

Sokan mindent megtennének, hogy dolgoztassák végre őket – és lehetőleg ne éhbéres útkaparóként. (Ámbár a régi útkaparók közigazgatási hatósági közegek voltak, kinevezésük „élethossziglan” szólt.) Szóval nem értem: a dupla bért azért a vasárnapi munkáért kell adni, amit betiltanak? Mely kétszeres fizetségért sok ezren örömmel vállalnák azt, amit majd nem tehetnek.

Most akkor ez cinizmus, szimpla gonoszság vagy mi?

Veress Jenő

(Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1006976555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása