CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd megkukult, de mit szabadít rá Csepelre?

2014. december 17. 05:59 - csú

borbely_a_gyanakvo.PNGMost már mindenkit hülyének néz a Fidesz. Borbély Lénárdnak, Csepel fideszes polgármesterének(képünkön)  ehhez nincs egyetlen szava sem. Mintha megkukult volna...

Fizetőssé teszik az M0-ás körgyűrű egyes szakaszait, a fővárosba bevezető fontosabb utakat. 

Amikor napvilágot látott a kormány terve, országos tiltakozás indult. A fővárosi kerületeket tömörítő, Fidesz által létrehozott Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere is megszólalt, s az alábbi közleményt tette közzé:

 

„A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) megdöbbenéssel értesült arról a hírről, hogy az M0-ás egyes szakaszait fizetőssé kívánják tenni. A BÖSZ sürgős tárgyalásokat kezdeményez a kormányzattal, mert ebben a formában nem tartja bevezethetőnek a fizetős rendszert. Az M0-ás körgyűrű fizetőssé tétele katasztrófális állapotokat okozna a külső kerületekben és az agglomerációs településeken is.

Budapest, 2014.december 11.                                  

Kovács Péter

BÖSZ elnöke”

(MTI, Önkormányzati Sajtószolgálat, 2014. december 12., 10:45)

Olvasva a közleményt, az ember fia arra gondolhatott, hogy végre, a fideszes polgármesterek is megértették, hogy nem szabad egy szakmailag végiggondolatlan ügy mellé állni, mert ezzel az egész Fővárosnak, ezen belül leginkább a külső kerületeknek okozhatnak súlyos károkat.

A Főpolgármester – állítólag még Moszkvából –, azonnal össze is hívta a kerületi polgármestereket. Hétfőn  megvolt a nagy kibeszélő show. Az eredményt az index.hu tette közzé. Lényege:

„Nem támadják az M0-ás több szakaszát is fizetőssé tévő rendelet-tervezetet, de egy éves próbaidő után vissza kell térni a kérdésre, tolmácsolta a fideszes polgármesterek többségének (egyben saját) véleményét Tarlós István főpolgármester”. 

Természetesen kértek ezt, azt a kormánytól cserébe, azonban a lényegben meghajoltak Orbán Viktor nagysága előtt. Ha ő akarja, akkor nem számít a fővárosi ellenzéki polgármesterek határozottan elutasító véleménye, de az sem, hogy az EU tiltja a támogatásból épített utak fizetőssé tételét. A népnek meg semmi köze az egészhez. Ennyit a fideszes polgármesterekről, komolyságukról, az általuk vezérelt Budapest Önkormányzatok Szövetsége súlyáról, a Fővárosi Önkormányzatról.

Borbély Lénárd Csepel polgármestere viszont hallgat. Amióta a kormányzat elindította a tiltakozásokat kiváltó, már botrányosnak mondható ügyet, meg sem szólal. Nagyszalontai díszvendégeskedése, év végi ünnepségeken való részvétele, köszöntők miatt nincs ideje nyilatkozni sem. Pedig választási ígéreteinek 18. pontjában azt ígérte, hogy 

„Teljes egészében kiépítjük a gerincutat. Az EU, a Kormány és a Fővárosi Önkormányzat támogatásával befejezzük a csepeli gerincút kiépítését. Így már a kerület összes belső lakónegyede megszabadulhat az átmenő gépkocsiforgalomtól.”

A kormányhoz és a Fővárosi Önkormányzathoz szerintem el sem jutott ez a két mondat. Nem is érdekelte, érdekli őket. Most szabadítják rá Csepelre is (az M0-ás körgyűrű egyes szakaszainak és néhány fővárosba vezető útnak a fizetőssé tételével), az átmenő forgalmat. Borbély Lénárd meg csak asszisztál hozzá. Megteheti. A kormány és a Fővárosi Önkormányzat is mögötte áll. Igaz, ezt is megígérte. Ez lett belőle. Mi pedig, immár sokadszor, csak nézünk, mint a moziban.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr826988877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása