CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd Csepelen megbukott, dr. Hegedűs Csaba helye kell neki

2015. január 07. 05:59 - csú

002-NSZ-indián-333_1.jpgSzegény magyar birkózás, szegény Magyar Birkózó Szövetség. Úgy tűnik, ők sem ússzák meg a Fidesz „rátelepedését” a sportági szövetségekre.

Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP Csepelen megbukott, de a pártlistáról vigaszágon megválasztott országgyűlési képviselője ugyanis, a Népszava információja szerint, elindul a sportág elnöki pozíciójáért kiírt „birkózóversenyen”, a január 30-i tisztújító közgyűlésen. 

Az a Németh Szilárd, akit tavaly tavasszal az országgyűlési képviselő választáson a csepeliek leszavaztak, bár a kerület polgármestereként pénz, paripa fegyver rendelkezésére állt a képviselői hely megszerzésére. Az, aki a rezsikommandó főnökeként – számos alkalommal lejáratva magát –, hirdette az igét az elmúlt években, a médiában, az ország számos pontján. Közben polgármesterként áldó imára hívta a csepelieket Orbán Viktorért, irodalmi estet szervezett a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban az antiszemita nézeteiről elhíresült Nyirő József emlékére, irredenta országzászlót állíttatott fel Csepel főterén, a Szent Imre téren, Csepel újjáépítésének állítólagos 300. évfordulója tiszteletére.

Hogy mi köze van Németh Szilárdnak a sporthoz? Ifjú korában birkózott. Egyébként a szocialisták javaslatára 2002-2010 között a csepeli önkormányzat sporttanácsnokaként kellett volna nagyot alkotnia. Helyette mindvégig megakadályozta a Csepel Sport Club Alapítvány fejlesztését, a 2010-es önkormányzati választásokat követően pedig, polgármesterként még az építési tilalmat is elrendeltette, nehogy a tervezett fejlesztés megvalósulhasson.

Majd a 2010-es önkormányzati választásokon fedett uszodát ígért a csepelieknek. Helyette 2013 végére átadták a felfújt sátortetővel fedett 50 méteres medencét a Csepeli Strandon. Végül, a tavalyi önkormányzati választások előtt hat nappal, hirtelen „kibékült” az általa kiátkozott, négy éven át mindennel megvádolt, de a választások megnyerése szempontjából fontos réteget képviselő sportalapítvány vezetőivel. Megvilágosodva, együttműködési megállapodás aláírását javasolta a képviselő-testületnek. Javaslatát a testület elfogadta, gyorsan alá is írták. Azóta azonban semmit sem tett a megállapodásban rögzített önkormányzati feladatok végrehajtása érdekében. Igaz, előzetesen „megkapta” a sporttelepen működő birkózócsarnokot cserébe, amit a Csepeli Birkózó Club időközben átvett elnöki pozíciójából kíván a következőkben igazgatni.

Fenti „tevékenysége” mellé egy főiskolai végzettséget (könyvtár-tanítói szakon szerzett oklevelet), továbbá a közoktatás vezetőit, környezetpedagógusi szakképzést, és az olasz „társalgási szintű” nyelvismeretet tud „felmutatni”.

hegedus_csaba.PNGDr. Hegedűs Csabának, a megbuktatásra kiszemelt, világszerte elismert sportvezetőnek csak jogi doktorátusa van a 100. magyar olimpiai bajnoki és a felsorolhatatlanul sok egyéni, valamint csapat siker mellett, szemben Németh Szilárd legfelsőbb szintű fideszes kapcsolataival. 

Németh Szilárdot szerintem a Csepelen sokak által megismert és elítélt, együttgondolkodási és együttműködési képességet nem mutató vezetési módszerei, a sportdiplomáciai tapasztalatainak hiányai sem igen predesztinálják az egyik legrégebbi hagyományokkal és nagyszerű eredményekkel büszkélkedő sportág, illetve a Magyar Birkózó Szövetség elnöki posztjára. Személye inkább a Fidesz elmúlt években alkalmazott stratégiáját és taktikáját jelenítheti meg e nemzetközileg is fontos poszton: elfoglalni minden pozíciót, ha kell a szakma ellehetetlenítése, leharcolása, sutba dobása árán is.

Persze a hatalom adhat tekintélyt és elismertséget, sőt pozíciót valakinek. Németh Szilárdnak is. Rövid időre. Előbb utóbb azonban kiderül: a király meztelen. Csepelen, mint ahogy fentebb írtam, ez már kiderült a helyi pünkösdi királyról. Talán ezért is keres magának most új harcteret. Megtalálta? Megkapja?

V O X

Háttér: A vs.hu cikke: REZSIBIZTOSBÓL LEHET BIRKÓZÓ ELNÖK

Németh szilárd Hegedűs Csabának hálálkodik a csepeli önkormányzat képviselő-testület ülésén: JEGYZŐKÖNYV A KÉPMUTATÓ AKCIÓRÓL

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr647048479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása