CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen a civil szervezetek lopnak? Borbély burkoltan gyanúsítgat?

2015. február 09. 05:57 - csú

Borbély a sunyi-csak arc-333.png"Egy dolog viszont nagyon megütötte a fülemet, amit minden helyi sportszervezet és általában minden civil szervezet figyelmébe ajánlok. Borbély polgármester úr mondandójában kitért arra is, hogy szerinte nem lehet tudni, hogy azok a sok százezer forintok, amik az önkormányzattól ezekhez a szervezetekhez kerülnek, valóban eljutnak-e a gyerekekhez és a megfelelő célokra lesznek-e felhasználva. Azt mondta, hogy ő jelenleg nem tudja megítélni ezt, ezért vannak kételyei! Azért szerintem ezt így kijelenteni elég merész dolog részéről. Gyakorlatilag burkolt módon azzal vádolja a támogatott szervezeteket, hogy nem arra használják a pénzt, mint amire kapják. Nem vagyok ilyen szervezet vezetője, de biztos vagyok benne, hogy ha az lennék, igencsak felháborodnék az efféle általánosításokon és azt kérném, hogy ilyen kijelentésekkel ne rombolja azoknak az embereknek a hitelességét, akik nap mint nap a gyermekek testi fejlődéséért dolgoznak."

A fenti idézet Hudák János csepeli önkormányzati képviselő (Párbeszéd Magyarországért Párt) Rendkívüli ülés, de nem útdíj ügyben  című blogbejegyzésében olvasható Borbély Lénárd fideszes polgármester szavaira reagálva. Az írást változtatás nélkül közöljük:

Szerda reggel 7 órakor ismét ülésezett a csepeli képviselő-testület. A rendkívüli ülést egy ellenzéki javaslat miatt kellett összehívnia Borbély Lénárd polgármesternek. Amiről végül nem döntött a testület, mivel Szuhai Erika képviselőasszony javaslatára a fideszes többség megszavazta, hogy levegyük a napirendről! Szerinte Csepelt nem érinti az M0 és egyéb autóutak fizetőssé tétele és egyébként is Tarlós István főpolgármester már elfogadtatott a fővárosi közgyűléssel egy nyilatkozatot, ami elítéli az útdíjat.

Napirendre került viszont egy másik, helyszíni kiosztású javaslat, ami a korábban elfogadott önkormányzati sportcélú alapítvány számára biztosítandó 5 millió forintos összeg megszavazásáról szólt. Ellenzéki oldalról bírálat érte a javaslatot, mert egyre kevésbé látták értelmét a felszólalók, hogy a tucatnyi csepeli működő sportegyesület és alapítvány mellé létrehozzunk egy újat.

Polgármester úr válaszában (már nem először) bizalmat kért, kifejtette, hogy ez semmi másról nem szól, csak arról, hogy növeljék a kerületben a sportolási lehetőségek hozzáférhetőségét, rosszabb anyagi helyzetű gyerekeknek is lehetőséget biztosítsanak a sportolásra. Mindenesetre érdekes, hogy a létrehozandó alapítványnak egyetlen szakosztálya lesz, ami foci, és állítólag hamarosan megállapodást is aláírnak már a Csepel SC-vel pályahasználatra, de Borbély Lénárd határozottan tagadta, hogy e mögött bármilyen, a jelenlegi futballal foglalkozó szervezetek ellehetetlenítését célzó szándék állna.

hudak_janos_fogadoora.PNGKicsit kétkedve, de végül megszavaztam a javaslatot, hiszen korábban támogattam annak létrehozási szándékát is. Persze azzal a kitétellel, hogy az új nem a régiek rovására fog majd lehetőségeket kapni.

Egy dolog viszont nagyon megütötte a fülemet, amit minden helyi sportszervezet és általában minden civil szervezet figyelmébe ajánlok. A polgármester úr mondandójában kitért arra is, hogy szerinte nem lehet tudni, hogy azok a sok százezer forintok, amik az önkormányzattól ezekhez a szervezetekhez kerülnek, valóban eljutnak-e a gyerekekhez és a megfelelő célokra lesznek-e felhasználva. Azt mondta, hogy ő jelenleg nem tudja megítélni ezt, ezért vannak kételyei! Azért szerintem ezt így kijelenteni elég merész dolog részéről. Gyakorlatilag burkolt módon azzal vádolja a támogatott szervezeteket, hogy nem arra használják a pénzt, mint amire kapják. Nem vagyok ilyen szervezet vezetője, de biztos vagyok benne, hogy ha az lennék, igencsak felháborodnék az efféle általánosításokon és azt kérném, hogy ilyen kijelentésekkel ne rombolja azoknak az embereknek a hitelességét, akik nap mint nap a gyermekek testi fejlődéséért dolgoznak.

Nagyon nem tartom szerencsésnek, hogy ilyen kijelentéseket egy város vezetője megenged magának, mint ahogy azt sem, hogy az önkormányzat honlapján például a Munkásotthonnal kapcsolatos írásokban az egész ügyet, úgy tálalják, mintha csak úgy lehetne átláthatóan elkölteni a közpénzt, ahogy most megkövetelik a Munkásotthontól. Ezzel ugyanis indirekt módon azt is állítják, hogy más szervezetek esetén, ahol nincsenek ilyen szigorú követelmények, átláthatatlanul folyik el az önkormányzat pénze.Ezek mind olyan rossz üzenetek, amik bizalmatlanságot szülnek és egyáltalán nem szolgálják a közösség fejlődését, a kölcsönös bizalom erősödését és egy konstruktív együttműködés kialakításának lehetőségét. Én a helyében nem így csinálnám...

Forrás: HUDÁK JÁNOS blogja

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr587151497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása