CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tüntetés az emberi méltóságért

2015. február 15. 19:39 - csú

meltosag-menet-2015.PNGNyolc megyeszékhelyen tüntettek  az emberi méltóságért, a vidék Magyarországáért. Békéscsabán, Miskolcon, Debrecenben, Egerben, Szolnokon, Tatabányán, Kaposváron és Nyíregyházán tiltakoztak a kilátástalanság, az elszegényedés ellen. 

A demonstráción felolvasták a szakszervezet kiáltványát, amelyben igazságosabb adókat, nettó 88 ezer forintos minimálbért, az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését, a korkedvezményes nyugdíjak visszaállítását, az elszegényedés megfékezését követelik.

Komjáthi Imre, a Közmunkás Szakszervezet társelnöke bejelentette: Magyarországon eljött az ellenállás ideje. A kormány ugyanis a létminimum alá nyom több mint négy és fél millió embert, elnyomja a tehetséget, elveszi az esélyt és az intézkedései ellen hiába tiltakoznak, a jelenlegi hatalomról ez lepereg.  Komjáthi szerint a dolgozók dühénél csak az erejük nagyobb, ezért ha összefognak, a kormánynak előbb-utóbb mennie kell.

Vécsi István, a Közmunkás Szakszervezet elnöke elmondta: a szegénységre, a nyomorra már 2012-ben és 2013-ban is felhívták a figyelmet, akkori akcióikat a sajtó éhségmenet névre keresztelte.

Ezúttal nem Budapestre, s nem éhségmenet néven gyalogoltak: az ország több megyéjében indítottak csoportokat az emberi méltóság menete néven. (nepszava.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr237178209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása