CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Nemzeti Bank nem apácazárda

2015. március 06. 03:30 - csú

matolcsy_gyorgy.PNGMég mindig működnek a Fidesz-ben a Finkelstein-reflexek. Bevallom, már akkor csodálkoztam, amikor a veszprémi választások finisében nem kerültek elő váratlanul felnyitott ügyészségi dossziék, nem derült ki valamelyik szocialista tótumfaktumról, hogy milliárdos dugipénzei vannak, vagy netán csalja a feleségét. (Ha fideszes politikusról van szó, ez nem kifogásolható)

A tapolcai következő megmérettetés előtt azonban mintha már nem tudtak volna ellenállni a csábításnak. Éppen kapóra jött a becsületesen gazdagodó Rogán Antalnak, hogy a fejéhez kapjon

a Buda-Cash bróker-csőd kapcsán és felfedezze: abban, hogy idáig jutottak a dolgok, egyedül a szocialisták okolhatók. Ráadásul ez már a második dobásuk, véli a frakcióvezető, és természetesen ide sorolja az emlékezetes, de máig is lezáratlan Kulcsár-ügyet. Most a Bajnai-kormány kormánybiztosa, illetve egykori miniszteri kabinetfőnöke a bűnbak, akik korábban a brókercégnél dolgoztak, ezért nekik mindenről kellett tudniuk. Olyannyira, hogy még törvényt is hoztak, nehogy kiderüljön a turpisság, csak ötévenként ellenőrizze a felügyelet a most csődbe ment pénzügyi szervezethez hasonló vállalkozásokat. Arról nem beszél persze, hogy a törvény nem tiltja a gyakoribb ellenőrzést, olyannyira nem, hogy már a legutóbbi vizsgálatot is Szász Károly, a felügyelet vezetője láttamozta.

Igen, az a Szász Károly, akit a Kulcsár-ügy kapcsán anno menesztettek a posztjáról, s a hazai pénzügyi világ aligha lepődne meg most sem, ha ma is megkapná a felmondólevelét. De ettől nem kell tartania, az MNB falai között védelmet élvez, mert ma olyan hely a Matolcsy-birodalom, mint a középkorban a templomok voltak: még a legelvetemültebb bűnözőt sem érhette el a törvény keze, amíg Isten házában húzta meg magát.

Persze Szász nem bűnöző

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr287241457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása