CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A 95 éves Csepeli Munkásotthon köszöntése - Megemlékezés gálával

2015. március 16. 04:48 - csú

munkasotthoni_megemlekezes.PNGA Farkasréti temetőben  megkoszorúzták a Munkásotthon tervezője, Diebold Hermann építész, építőmester síremlékét és a Munkásotthonban sokszor fellépő, művészek sírjait (Fotó 21. kerületi Hírhatár)

Szombaton jubileumi ünnepséget tartottak a Csepeli Munkásotthonban A születésének 95. évfordulóját köszöntő intézményben „95 év 95 emlék” címmel kiállítást rendeztek, amelyen egy csepeli diák elszavalta Juhász Gyula: A Munkásotthon homlokára című versét, majd Darvasi Ilona, a Csepeli Munkásotthon igazgatója köszöntötte a jelenlevőket. Ezt követően Schmittné Makray Katalin, Csepel Díszpolgára mondott ünnepi beszédet, A kiállítást Nagy József, a Csepeli Munkásotthon Alapítvány Kuratóriumának elnöke nyitotta meg és bejelentette, hogy

délelőtt a Farkasréti temetőben  megkoszorúzták a Munkásotthon tervezője, Diebold Hermann építész és építőmester síremlékét, illetve a Munkásotthonban sokszor fellépő, művészek sírjait. Megnyitó beszéde után  az óvodás néptáncosok, a Csepeli Csemeték Tánccsoport tagjai, magyar népdallal zárták a megnyitó ünnepséget.

Az ünnepi gálaműsort a színházteremben nézte meg a közönség. Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari díjas érdemes művész Radnóti Miklós: Nem tudhatom című. versét adta elő, majd a Csep’Jazz Dance táncegyüttes, a Csepeli Csemeték Tánccsoport, a Csepeli  Öregtáncosok Együttese lépett fel. A műsort a Csepeli Táncegyüttes nagy  sikerű, fergeteges  programja zárta. A gálaműsor táncos programját a Tarsoly Zenekar kísérte. 

A megemlékezést követően szerény fogadás volt a nagytáncteremben, amelyen mintegy ötvenen vettek részt. Darvasi Ilona igazgató asszony egy csokor virággal köszönte meg Schmittné Makray Katalin jelenlétét, beszédét, majd Nagy József köszöntötte a jelenlévőket. A jubileumi program részt vevője volt Drucker Tibor, a ház 1957-61 közötti igazgatója, aki üdvözölte a fogadás résztvevőit, és megköszönt a meghívást.. 

Blogunk információi szerint a csepeli önkormányzat vezetői közül senki sem jelent meg a jubileumi megemlékezésen. Úgy tudjuk,  meghívást kaptak, de a polgármester más elfoglaltság miatt nem tudott részt venni az ünnepségen.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr277272959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása