CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs Orbán Viktor homályos múltját szeretné világossá tenni

2015. március 19. 20:01 - csú

szabo_szabolcs_atv-s-255-ok_1.pnghvg.hu szerdán azt közölte, Orbán Viktort a katonai elhárítás 1981/82-ben társadalmi kapcsolatként tartotta nyilván.

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek nagyon gyorsan tisztáznia kellene, hogy sorkatonaként milyen kapcsolatban állt a katonai elhárítással.

A párt független képviselője, Szabó Szabolcs csütörtöki, budapesti sajtótájékoakarjaztatóján az állambiztonsági múlt feltárásáról szóló – tavaly májusban négy, akkor még az Együtt-PM színeiben dolgozó képviselő által benyújtott, a kormánypártok által elutasított – törvényjavaslatra hívta fel a figyelmet, amely az összes, az állambiztonsági szolgálatoknál keletkezett iratot levéltárba tenné, és rendezné a dokumentumok nyilvánosságát és kutathatóságát.   

Az Együtt jövő hétfőn szakmai konferenciát rendez a témáról – közölte.  

 

Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben egy jobbikos azonnali kérdésre – igaz-e Simicska Lajos nagyvállalkozó vádja, miszerint a katonaság idején együttműködött a III/4-es főcsoporttal – kijelentette, “mifelénk az ilyesmit nem cáfolni szokták, hanem visszautasítani”, “mi célszemélyei voltunk a titkos nyomozásoknak, bennünket zaklattak, bennünket hallgattak le, ránk telepítettek ügynököket, és bennünket gumibotoztak”.

DK: Orbán Viktor újra nyilatkozzon arról, hogy nem volt köze a titkosszolgálatokhoz!

elharitas.PNGOrbán Viktor miniszterelnök őszintén nyilatkozzon arról, fenntartja-e korábbi állítását, hogy semmi köze nem volt a rendszerváltozás előtti titkosszolgálatokhoz! – szólította fel a kormányfőt csütörtökön sajtótájékoztatón a DK ügyvezető alelnöke.

Molnár Csaba arra hivatkozott, hogy a hvg.hu szerdán azt közölte, Orbán Viktort a katonai elhárítás 1981/82-ben társadalmi kapcsolatként tartotta nyilván.   

Az EP-képviselő azt mondta, azt az állítását elhiszik a kormányfőnek, hogy a III/III-hoz nem volt köze, mert ezt dokumentumok igazolták, “de úgy néz ki, egy másikhoz, a III/IV-eshez, a Belügyminisztérium másik fontos részlegéhez, a katonai elhárításhoz, mintha köze lenne”.   

Molnár Csaba újra kérte, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága hallgassa meg az ügyben Orbán Viktort.     

A DK kiáll az állampárti titkosszolgálati iratok nyilvánossága mellett – hangzott el.  (MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr917284763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása