CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Botrány és gyalázat: csepeli szülőket gyanúsítgat Csepel polgármestere

2015. március 27. 05:50 - csú

borbely-l-ez_kell-255.pngÉrtesüléseink szerint rendőrök és közterület-felügyelők fogadták a "díszkísérettől" megszeppent csepeli édesanyákat csütörtök délután  Csepelen, a Szent Imre téren, az ereklyés zászló közelében . Az internet világában ugyanis gyorsan terjedt a híre annak, hogy a 17 órakor kezdődő képviselő-testületi ülésen a szülők - február 26. után - újra tiltakozni akarnak az óvodák szervezeti átalakítása, egyesítése ellen, mert nem látják biztosítva gyerekeik nevelését, gondozását. Lehet, hogy a városvezetők is  is olvasták a meghívást? A világhálós bejegyzések szerint nagy a felháborodás az összevonás  előkészületei miatt, de a jelenlegi magyar helyzet,  a valós vagy vélt félelmek miatt  a személyes részvétel kockázatát már csak kevesen vállalták.

A hatósági felügyelet mellett lezajlott randevú után a szülők és a kisgyerekek bementek a polgármesteri hivatalba, hogy ne késsék le a csepeli önkormányzat képviselő-testületének ülését. Nem késték le, sőt...Láthatták, hallhatták, amint Borbély Lénárd polgármester csaknem negyedórával a meghirdetett kezdés, után zavartan mentegetőzik, mert kollégái még másolták az előterjesztéseket...Itt azonban más világba cseppentek a tiltakozásra készülő csepeli szülők.

Az előtérben megterített kis- és nagy asztalok, rajtuk kalács, kakaó és más finomságok. A jelenlegi városvezetést jól ismerő csepeliek mondták is a hatósági fogadtatásra utalva, hogy a korbács után itt a mézesmadzag. A szülők  az idilli képet látva a gyors megegyezésben bíztak. Tévedtek. Szószólójuk, Fazakas Gergely kezdeményezését - a szabályokra és jogi paragrafusokra hivatkozva - Borbély Lénárd vezetésével játszi könnyedséggel leverték az elnöki asztal mögött ülő tisztségviselők,  vezérigazgatók. A jogban kevésbé járatos, Fazakas Gergely az általa képviselt szülők és óvodapedagógusok érdekében az előző nap elfogadta Borbély Lénárd meghívását. A polgármester utalt is rá, hogy másfél órán át tárgyalt a tiltakozók képviselőjével.

Fazakas Gergely ezek után joggal gondolhatta, hogy nem lesz akadálya az általuk kezdeményezett előterjesztés megvitatásának. Ennek alapján az egyeztetés idejére, a szülők, az óvodapedagógusok és a városvezetők közötti megállapodás aláírásáig a képviselő-testület visszavonja, felfüggeszti a februárban elfogadott óvoda-összevonási döntést, és az összes érdekelt bevonásával új, egyeztetett tervezetet dolgoznak ki. 

Ebből tegnap semmi sem lett. A polgármester, a jegyző felváltva sorolta, milyen formai okok miatt nem lehet ma Csepelen ilyen vitát kezdeményezni. Majd máskor, ha már értik és ismerik a csíziót...A szülők azonban kötötték az ebet a karóhoz, és nem akarták feladni a küzdelmet. Mind türelmetlenebbül, de vártak. Nem hiába, mert több ellenzéki képviselő támogatta a tiltakozók tárgyalási kezdeményezését. Szenteczky János (MSZP) például javasolta, hogy tartsanak egy órás szünetet, addig a legkényesebb ízlést kielégítően készülhet el az új megegyezésre vonatkozó indítvány. A kormánypártiak leszavazták. Erre a sorsras jutott Horváth Gyula (DK) hasonló javaslata is, amikor csepeli érdekekre mert hivatkozni.  

Elfogyott Borbély Lénárd türelme, és előjött az adu-ásszal. A csepeli polgármester szerint a csepeli szülők nyilván csepeli baloldali kezdeményezésre kezdtek bele a csepeli óvoda-összevonás elleni tiltakozásba - mondta minden csepeli polgármestere.(Legutóbb megírtuk, Fazakas Gergely az előző kt-ülésen közölte, az őszi választások előtt a Fidesz-nek segített...) A felháborodás a széksorokban csak nehezen ült el, az édesanyák kissé zajosan közölték, egyelőre óvodás gyerekeikkel és nem a politikával vannak elfoglalva, de most megismerték Borbély Lénárd később elhangzott, öt éve aktuális - és ki tudja, még meddig érvényes - aforizmájának igazságát. "Ez itt a Csepeli valóság" A csepeli szülők ezzel a bölcsességgel felvértezve távoztak a tanácsteremből és kint a Szent Imre téren folytatták a tanakodást, hogy miként építsék tovább akciójukat.

Bent a korán jött tavasz miatt felforrósodott tanácsteremben ezt követően már gyorsan peregtek az események. Németh Szilárd birkózós vágyálma pillanatok alatt zöld utat kapott csak úgy mint a Csepeli Munkásotthonnak szánt 30 millió forintos támogatás visszavonása, mert nem hajoltak meg Borbélyék ultimátuma előtt. A vezérigazgatóknak gond nélkül megszavazták a sok milliós prémiumfeladatokat. Tovább apasztanák az ingatlanvagyont, gyarapítják az egyházi és a civil szervezeteket.  Kárpát-ukrajnai magyaroknak támogatást szavaztak meg, a csepeli hajléktalanoknak viszont  kitiltást - szinte az összes kerületi közterületről. 

Csepelen mindenki megkapja a magáét. Előbb vagy utóbb...Még Sági Jenő, a közterület-felügyelet vezetője és személyesen  Borbély polgármester is, miként ez csütörtökön történt... De erről majd máskor. Ízelítőnek most talán ennyi is elég a tegnapi képviselő-testületi ülésről, a Borbély Lénárd által irányított csepeli valóságról...

anzágo

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr337308150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása