CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ön miért keres keveset? A munka megbecsülését ki lehet kényszeríteni

2015. május 14. 03:43 - csú

internetado-2-vekonyabb.pngMiért keresnek olyan keveset a nővérek? Egy vezető orvos azt mondta erre: nehogy már többet keressenek, mint az orvosok! De miért keresnek olyan keveset az orvosok? Mert kevés a pénz az egészségbiztosítási kasszában. Hát az miért kevés? Mert kevesen dolgoznak, azok egy részét is mások adójából fizetik. És aki dolgozik, az is keveset keres. A kevésnek valamekkora részét még el is csalják,

a munkáltató meg a munkavállaló meg úgy érzi, hogy enni ma este kell, megbetegedni meg majd a jövő évtizedben. Hiába nagy hányada az adóké a bérköltségnek, a kevésnek a nagy része is kevés.

Azért keresnek keveset a nővérek, mert ebben az országban néhány kiváltságos szakmát és települést leszámítva mindenki keveset keres. Az átkosban azt mondták: a legfőbb érték az ember. Amióta szabadság van és piacgazdaság, ilyet nem is mondanak. Most és itt a legfőbb érték a profit. Abból lesz a még több profit. Az ember nem legfőbb érték, hanem költségtényező. Túlkínálat van belőle, ezért folyton veszít az értékéből. Az olcsóbb ember leértékeli a drágább embert. A működtetésnél fontosabb a beruházás, mert a működtetés költséges, a beruházás nyereséges. Az unió támogatja a beruházást, a műtőt, a téglát, a betont, de nem támogatja a nővér – és senki más – fizetését. Látjuk: nem olyan gyenge a nemzetállam még ma sem.

Orosz atomerőmű, illiberális demokrácia, néptelen stadion – az van, amire van elég politikai akarat. A munkát megbecsülni rég nincsen. De ki lehet kényszeríteni. A netadót is eltörölték a népharag első fuvallatára. Van már példa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr187456018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása