CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az állami pofátlanság iskolapéldája

2015. május 16. 05:41 - csú

Kirúgják a közalkalmazottakat, majd visszaveszik őket közmunkásként

kozfoglalkoztatott_iskolakban.PNGSzabó Szabolcs, Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője a következő sorokkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe azt a  cikket, amely a szó szoros értelmében iskolapélda, és egy megdöbbentő gyakorlattal foglalkozik:

Én csak azon csodálkozom, hogy ezen miért csodálkozik bárki is. Aki járt mostanában iskolában (én voltam ez elmúlt hónapokban számtalan helyen), az tapasztalhatta a dolgot. Ahol az önkormányzat a működtetője az épületnek ott az önkormányzat rendeli ki a közmunkásokat, ahol a KLIK a működtető, ott meg a KLIK vesz fel közmunkásokat. A minimálbérérét is kevesebbért persze. És ez van a közszféra szinte minden szintéjén. Így spórolnak:

Az iskolákat fenntartó Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) tavaly decemberben 2378 közmunkást foglalkoztatott.

Idén áprilisban már 4421-et, ami 86 százalékos növekedést jelent.

A KLIK által foglalkoztatott közalkalmazottak száma tavaly év elején 143 ezer volt, ez év elején 134 ezer.

Nagyjából ez a trend figyelhető meg:

Mi történik? Az történik, hogy a közalkalmazottakat – takarítókat, portásokat, karbantartókat – kirúgják, majd közmunkásként visszaveszik őket. Ezzel rengeteget lehet spórolni, mert egy közmunkás bére jóval alatta marad még a minibálbérnek is.

Balog Zoltán emberminiszter azt ígérte, vizsgálatot kezdeményez az ügyben.

További részletek:

(Világgazdaság)

Forrás: VG.HU és Szabó Szabolcs Facebook oldala

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr817460296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása