CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mindent vitt a vihar Csepelen

2015. július 09. 09:48 - csú

A csepel.hu összefoglalója:

vihar_csepelen-2015-07-09.PNGA tegnapi ítéletidő Budapesten leginkább a dél-pesti kerületet sújtotta. Fél 5 magasságában kb. 100 km/órás széllökésekkel és diónyi jégdarabokkal érkezett meg a vihar Csepel központjába. Fákat csavart ki, közlekedési jelzőtáblákat döntött ki, tetőket bontott meg, ágakat tört le szerte a kerületben. 1,5-2 órán keresztül sem a Szabadkikötő, sem a Gubacsi-híd felől nem lehetett megközelíteni a szigetet. (A Weiss Manfréd útra fa dőlt, mely személyi sérüléssel is járt, a Gubacsi-híd pedig mindkét irányban járhatatlanná vált.)

A nagy erejű, viharos szél a Szent Imre téri 1-es számú Posta hullámlemez tetejét a szemközti játszótérre sodorta – teljesen tönkretéve azt. (A kár csak itt 10 millió forintra tehető az első becslések szerint.) A helyreállítás szerdán a kora esti órákban megkezdődött és még most is tart.

Borbély Lénárd polgármester a Helyi Védelmi Bizottság elnökével, Dudás Zoltánnal személyesen mérte fel a károkat a vihar utáni órákban. Így látogattak el az Ady Endre útra is, ahol egy lakóháznak beszakadt a fala. A feltehetően életveszélyesé vált épület lakóit a katasztrófavédelem munkatársainak javaslatára ideiglenesen szükséglakásban helyezi el az önkormányzat.

Súlyosabb személyi sérülés nem történt, sokan kilométereket gyalogoltak haza

A vihar nyomán érkezett bejelentés életveszélyessé vált épületről, kidőlt villanyoszlopokról, buszmegállókról, beázott épületekről, megbontott háztetőkről és kidőlt fa miatt megközelíthetetlen utcákról is, melyek felmérését és helyreállítását a Csepeli Városgazda megkezdte.

vihar_kukval.PNGA csepeli rendőrök több mint 150 lakossági bejelentést kaptak, a katasztrófavédelem már a 3. kerületből is küldött autót csepeli káreseményhez.

A mentőautók egy ideig nem tudták megközelíteni a kerületet, így a sérültek szállításában a rendőrök segédkeztek, a betegeket pedig az orvosi ügyelet munkatársai látták el. Úgy tudjuk, végtagtörésekhez és könnyebb sérülésekhez riasztották a mentőszolgálatot, komolyabb sérülés nem történt.

A H7-es hév felsővezetékére is fa dőlt, helyette pótló autóbuszok járnak a Boráros tér – és Csepel, hév végállomás között, de úgy tudjuk, jó ideig busz sem közlekedett, ezért sokan gyalog indultak haza. Az Ady Endre úton is óriási volt a gyalogos forgalom, amiért terelt útvonalon- a Gubacsi-hidat nem érintve – közlekedtek a 35-ös, 36-os, 148-as és 151-es jelzésű járatok.

Szöveg és fotó: Kitzinger Adrienn

Forrás: csepel.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr717612134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása