CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem téves csak korai a tájékoztatás a rekvírálásról?

2015. július 30. 04:39 - csú

kerdojel-mas-255_3.pngA Honvédelmi Minisztérium levélben értesítette a teherautó-tulajdonosokat, hogy ha szükségük lesz rá, akkor a törvény értelmében „bevonultatják” járműveiket – de, gondolom, csak ha nincs aranyerük -, zsoldot pedig nem fizetnek utánuk. A Hadkiegészítő Parancsnokság a törvényre hivatkozva azt írja, most még csak kijelölték a járműveket, de ha kell, igénybe is veszik.

Az egyik fuvarozó felhívta a tárcát, ahol azt mondták neki, hogy a déli határszakaszon létesítendő kerítés építéséhez kellhetnek a teherautói. Az RTL híradójának érdeklődésére furamód nem a megszokott arrogáns kormányzati válasz érkezett. Tudniillik, hogy hazugság az egész, bulvárkacsákkal nem foglalkoznak.

A tárca szerint volt ilyen tájékoztatás, de az „téves”. A kerítésépítésre nem vesznek igénybe civil járműveket, védelmi helyzetben viszont igen, ezért

írják most össze a járműveket, hogy "egy esetleges katonai lépéseket követelő helyzetben minden lehetséges eszköz a lehető legrövidebb időn belül rendelkezésre álljon".

A szombati posványos beszéd óta tudjuk, a menekültek ellenségeink, a 175 kilométeres kerítés pedig nem télen, hanem már egy hónap múlva állni fog. (Persze 175 méter készen van belőle, így indokolt az optimizmus.)

Nincs tehát kizárva, hogy a külügy példátlan szakértelme alapján Magyarország hamarosan hadat üzen Afrika kormányának. De ha sokat ugrálnak, még az arab kabinetre is irányulhat Hende Csaba éjszakai távcsöve.

A gyors munkához pedig sok munkásra, eszközre, rabra, és kerítésre van szükség egyszerre. A fuvarozó szerintem nem is téves tájékoztatást kapott, legfeljebb korait.

Veress Jenő

Forrás: Népszaa

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr747657238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása