CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hudák János aggályai és kérdései egy csepeli óvoda felújítása miatt

2015. augusztus 10. 05:46 - csú

ovoda-felujitas-hudak_j.jpgAz Erdősor-Festő utcai óvodában voltam a múlt héten, ahová kisebbik gyermekem is jár. Az intézményt nyár elején elkezdték felújítani, de látva a mostani állapotokat, számomra erősen kérdéses, hogy időben el fognak készülni a munkálatok. Ezért ma a polgármesterhez és a jegyzőhöz fordultam tájékoztatásért, hogy megtudjuk, mi a helyzet valójában.

Mint ismert, a tavaszi óvodaegyesítési botrány kapcsán „kampányolt” a vezetés a 300 milliós óvoda felújítási programmal. Az óvodákra fordított pénznek természetesen mindenki örül, függetlenül attól, hogy ennek és az egyesítésnek nem sok köze van egymáshoz. Az egyik felújítandó óvoda az Erdősor-Festő utcai, ahova történetesen az én kislányom is jár. Emiatt jártam  az oviban, ahol sajnos a jelenlegi állapotok nem túl bizalomgerjesztőek.

Idén először a Festő szárnyat zárták be (június közepén), ahova mi is járunk, így annak a felújítása kezdődött meg először. A külső hőszigetelés egyébként már a nyári zárás előtt megkezdődött. Tudomásom szerint a Festő utcai résznek a két szárny váltásának idejére el kellett volna készülnie, ami július 20. környékét jelentette. Ehhez képest most sincs még kész az épület. Egyik szülőtársam elmondása szerint

augusztus 9-re tolták a határidőt, de erősen kérdésesnek tűnik, hogy addig elkészülnek-e.

Jelenleg ezért még mindig az Erdősor utcai oldalon vannak azok a gyermekek, akik a nyári szünet alatt is oviba járnak. Szerencsére „csak” kb. 50 gyermekről van szó, így ők 2 csoportban elférnek, tehát az Erdősor utcai oldal egy részén is folyhatnak munkálatok. Ideálisnak persze nem mondható a helyzet, mert az erdősori szobákat a váltás előtt az óvónők már előkészítették a felújításra, hiszen azt gondolták, a Festő utca fogadja majd a gyerekeket ezután. A szobákat ezért lenylonozták, összepakolták, így most a használatban lévő 2 csoportszobában is adódnak kellemetlenségek bőven. Persze a dolgozók igyekeznek mindent megtenni, hogy a gyerekek ne érezzenek semmit a dologból, sőt az egyik szülő még egy párakaput is felajánlott ideiglenesen. Ennek ellenére nem csoda, hogy az állapotokat látva, néhány szülő eredeti terveivel ellentétben próbálja máshol elhelyezni még gyermekét, amíg kész nem lesz a felújítás.

Nehezíti a tisztánlátást, hogy szülői elmondás alapján az óvoda dolgozói sincsenek nagyon képben, nem tudják biztosan, mikor mi fog történni. A terepen dolgozó munkások nem tudnak rendes tájékoztatást adni, így nagy a bizonytalanság.

Bár a jelenlegi helyzet sem túl rózsás, sajnos félő, hogy sokkal rosszabb is lehet ennél. Alig több mint 3 hét múlva kezdődik a tanév és akkor már nem 50, hanem 300 gyermeket kell elhelyezni az intézményben. Egyelőre nehezen elképzelhető, hogy addigra minden felújítási munkálat befejeződik és lesz elég idő a kitakarításra, a csoportszobák fogadókésszé tételére. Ha pedig nem készülnek el, akkor hova fogják tenni a gyerekeket?

A fenti aggodalmak miatt tájékoztatást kértem a jegyzőtől, illetve a polgármester figyelmét is felhívtam a problémára. Remélem, sikerül megnyugtatóan rendezni a dolgot és végül alaptalannak bizonyulnak a félelmek. A következő kérdéseket tettem fel a jegyzőnek:

Tisztelt dr. Szeles Gábor Jegyző Úr!

Tudomásom szerint az Erdősor-Festő utcai óvoda felújítási munkálatai nem a megfelelő ütemben haladnak. A Festő utcai oldalnak július 20-ára el kellett volna készülnie, amikor a két szárnynak váltania kellett volna egymást, de ez a mai napig nem történt meg. Szülőtársak elmondása alapján kétségesnek tűnik, hogy a felújítás elkészül az augusztus végi kezdésig, amikor már nem 50, hanem 300 gyermeket kell elhelyezni az intézményben.

Kérem, tájékoztasson, hogy amennyiben valóban csúszás van a beruházásnál, ennek mi az oka. Jelenleg mi a határideje a Festő szárny elkészülésének, mi a felújítás befejezésének végső határideje? Az önkormányzat részéről ki és milyen gyakorisággal ellenőrzi a felújítási munkálatokat, azon belül az ütemezés betartását? Fennáll-e a veszélye, hogy az őszi tanévkezdésre nem készül el az intézmény? Amennyiben igen, milyen intézkedési tervet dolgoz ki az önkormányzat a helyzet kezelésére?

Forrás: Hudák János önkormányzati képviselő weblapja és Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr597685656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása