CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elhunyt Nagy Sándor

2015. augusztus 24. 21:03 - csú

nagy_sandor_elhunyt.PNGRövid, súlyos betegség után életének 69. évében hétfőn elhunyt Nagy Sándor MSZP-s politikus, a Miniszterelnöki Hivatal egykori politikai államtitkára - közölte a család az MTI-vel.

Temetéséről később intézkednek.

*********************

Nagy Sándor 1946-ban született, közgazdász végzettséget szerzett.

A rendszerváltás előtt tagja volt az MSZMP Központi Bizottságának, és az ifjúsági mozgalomban, a KISZ-ben töltött be vezető tisztségeket. A rendszerváltás előtt és után is volt országgyűlési képviselő. 1994 és 2006 között az MSZP országgyűlési képviselőjeként volt a parlament tagja.

2002 és 2006 között a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkáraként dolgozott.

1998-ban az MSZP alelnökévé választották.  A párt honlapja szerint Nagy Sándor a szocialista platformnak haláláig alelnöke volt.

A Szakszervezetek Országos Tanácsában (SZOT) több vezető pozícióban is dolgozott. 1990-től a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke volt.

))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

A NÉPSZAVÁBAN GULYÁS ERIKA ÍGY EMLÉKEZIK MEG NAGY SÁNDORRÓL:

Váratlanul jött a hír: életének 69. évében elhunyt Nagy Sándor, az MSZOSZ egykori elnöke, az MSZP volt országgyűlési képviselője, egykori frakcióvezetője.

Nemzeti szempontokat emlegetett, amikor a pártjában úgy látták, a jobboldal kisajátította ezt a jelzőt. Egy jobbközép párttal köthető nagykoalícióról beszélt, amire az építkezés érdekében szüksége volna az országnak, amikor politikustársai már csakis szekértáborokban tudtak gondolkodni. Sokak szerint ő vitte győzelemre az MSZP-t 1994-ben, amikor az MSZOSZ elnökeként a párt mellé állította a szakszervezeteket.

Talán várt volna valamit cserében, de maga is tudta, a hála nem politikai kategória. Persze kapott később is fontos szerepeket, meg elutasításokat is. Előbbieket soha nem kérte, utóbbiakból mindig levonta a szükséges következtetéseket, ha szükségét érezte, akkor kivonult a napi politikából.

Hosszú éveken keresztül ő maga volt a magyar szakszervezeti mozgalom, előtte-utána a nagybetűs képviselő, a szocialisták egykori frakcióvezetője, aki tudta, mit gondolnak a kisemberek. Közgazdászként és politikusként egyaránt. Volt alelnök és elnökségi tag az MSZP-ben és volt államtitkár a Miniszterelnöki Hivatalban.

Sokra vitte, de teljesebb élete lehetett volna, ha nem a politikát választja hivatásaként. Úgy járt, mint bárki más, akinek az életét kitöltötte a munka, majd amikor ezt elvették tőle, abba belehalt.

Csak 69 évet élt Nagy Sándor, a szocialista politikus.

Gulyás Erika

8888888888888888888888888888888888888888888888888

AZ MSZP ÍGY ÍR AZ ELHUNYT POLITIKUSRÓL:

BÚCSÚZUNK NAGY SÁNDORTÓL

Az MSZP mély megdöbbenéssel és fájdalommal értesült, hogy életének 69. évében elhunyt dr. Nagy Sándor, az MSZOSZ egykori elnöke, az MSZP volt országgyűlési képviselője, 2001-2002 között parlamenti frakcióvezetője. Született érdekvédő volt, neve hosszú évekig egyet jelentett a szakszervezeti mozgalommal. Erős baloldali elkötelezettségét jelzi, hogy az általa képviselt emberekért még saját politikai közösségében is harcolt, s ennek a küzdelemnek minden következményét vállalta.

Magyarországnak, a dolgozó magyar embereknek sok olyan érdekvédőre lenne szükségük, mint amilyen Nagy Sándor volt. Az MSZP erkölcsi és politikai feladatának tekinti életben tartani az általa képviselt szolidaritást.
Osztozunk a család, a rokonok és barátok fájdalmában. Nagy Sándor emlékét megőrizzük.

MSZP

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr687731454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása