CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd beszél agresszivitásról?

2015. augusztus 27. 00:23 - csú

bekepzelt_holyagkent.PNGA Fidesz hivatalos honlapjának információját kommentár nélkül adjuk közre, hogy Csepelen is láthassa, akit érdekel: mivé tesz valakit, mivé tette Németh Szilárd egykori csepeli polgármestert a hatalom...

Mindenki számára világos, hogy a zöldhatáron, mindenféle papírok nélkül, illegálisan Magyarországra érkező népvándorlók egyre agresszívabbak – jelentette ki Németh Szilárd szerdai sajtótájékoztatóján a Röszkén történtek kapcsán.

Dulakodás alakult ki a röszkei táboron belül szerda délelőtt, a rendőrség könnygázt is bevetett a rend helyreállítása érdekében a menekültekkel szemben. Mindenki számára világos, hogy a zöldhatáron, mindenféle papírok nélkül, illegálisan Magyarországra érkező népvándorlók egyre agresszívabbak – jelentette ki Németh Szilárd. A Fidesz országgyűlési képviselője leszögezte, ezt az agresszivitást nem tudják elfogadni.

A képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarországra komoly kötelezettség hárul a schengeni határok őrzése miatt; a szerződésben egyértelműen rögzítve van, hogy hazánknak nemcsak az ország, hanem az európai határokat is meg kell védenie.

Elmondta, óriási emberáradat lepte el hazánkat, példátlan teher hárul az országra, annak valamennyi állampolgárára. Az illegális határátlépők eddigi több, mint 140 ezres számának kapcsán aláhúzta, már most túl vagyunk azon a számon, amit az év végére prognosztizáltak korábban.

Német Szilárd hangsúlyozta, az elmúlt hetek, hónapok azt is bebizonyították, hogy Brüsszel képtelen kezelni ezt a helyzetet, ezért azt csak nemzeti szinten lehet megoldani.

A politikus kitért arra is, hogy az ideiglenes műszaki határzár mellett szükség van jogi határzárra is. Aláhúzta, a jövő héten rendkívüli parlamenti ülés lesz, melyen megvitatják ezt a témakört, és rendkívüli eljárással meg is hoznák a szükséges jogszabályokat.

Németh Szilárd arról is beszélt, hogy mindenképpen szükség van a honvédség igénybevételére. Elmondta, erről a parlamentnek kell döntenie, ezért szeptember 1-jére összehívták a nemzetbiztonsági és a honvédelmi bizottság együttes ülését. A politikus közölte, az ülésen olyan határozati javaslatot terjesztenek elő, mely lehetővé tenné a honvédség bevetését, és ennek körülményeinek kidolgozására felhatalmaznák a kormányt. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke arról is tájékoztatott, hogy az ülést nyilvánosnak szánják, melyre meghívják a kormány képviselőit is.

Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra, hogy a határozati javaslat kétharmados parlamenti elfogadásához a Fidesz-KDNP-frakción kívül más képviselők támogatására is szükség lesz. Magyarország polgárai előtt világossá fog válni, hogy kik azok a parlamenti képviselők, és melyek azok a politikai erők, akik az illegálisan hazánkba érkezőket támogatják a magyar emberekkel szemben – fogalmazott a Fidesz képviselője.

(fidesz.hu)

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr517737074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesant 2015.08.27. 09:09:56

Ha valaki "prominens" személy beszél a schengeni egyezményről és kötelezettségeinkről, akkor miért szüntették meg a korábbi jól működő határőrséget? Vagy biztos azt is a szocik csinálták?
süti beállítások módosítása