CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kever, kavar, fényez és hajbókol a csepeli szócső

2015. szeptember 21. 05:59 - csú

AMI A CSEPELI HÍRMONDÓBÓL KIMARADT, AZT MI KÖZZÉTESSZÜK

kisbiro-kicsi_7.pngRovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó szeptember 17-én megjelent 18. számából:

IMMÁR NÉGY HETE, hogy a lap 16. számának 3. oldalának alján a szerkesztőség a következő drámai bejelentést tette::

„Lapzártánk után érkezett a hír, hogy Németh Szilárd országgyűlési képviselőt, kerületünk volt polgármesterét és családját, ugyanezen a portálon, ugyanilyen hazug és gátlástalan módon érte politikai támadás. A képviselő a következő lapszámban fog válaszolni.”

Ma már jogos a kérdésünk: Németh Szilárd országgyűlési képviselő megfutamodott? Ugyanis ígérete ellenére, immár egy hónapja nem válaszol a „hazug és gátlástalan politikai támadásra”. Ezek szerint mégis igaz

a nyugatifeny.blog.hu-n augusztus 13-án közölt „Tahóság a köbön: kisgyerekek osztálykirándulását tette pokollá Németh Szilárd (exkluzív!) c. írás. Csak remélhetjük, ha a képviselő úr a nyilvános választ nem meri vállalni, legalább a közvetlenül érintettektől már bocsánatot kért. Vagy még azt sem tette meg? A szerkesztőség vajon megkérdezte Németh urat, hogy mikor válaszol az őt ért támadásokra, vagy még mindig az „elveszett illúzióikat” keresi?

1) A cikk címe: Sikeresnek értékelik a hazai közfoglalkoztatási programot

A Fidesz 2010-es győzelme óta Magyarországon minden kormány- és helyi önkormányzati program sikeres, csakúgy, mint a fideszes vezetők.  Csak az nem, aki a siker sztorik százait kétségbe vonja. Azt elhallgatják, meghazudtolják, lekommunistázzák, liberális bolseviknak tartják, s ha tudják, még el is lehetetlenítik. Mi most mégis teszünk néhány kérdőjelet az állítólag sikeres közfoglalkoztatásról szóló riportban leírtak mellé:

> ez a cikk az aláírás szerint a csepel.hu-tól lett átvéve, azonban ilyen cikk az önkormányzat honlapján nem található.

> A kormánybiztos úr nem válaszolt a riporter kérdésére, arra, hogy kiknek van jobb esélyük rendes munkakörre. A riporter, ha volt egyáltalán, ezt szó nélkül hagyta. Miért?

> György úr szerint „alapvető cél a magyar gazdaság kifehérítése.” A Randstad Holding munkaerő-piaci szolgáltató cég friss adatai szerint, Magyarországon a feketegazdaság bruttó hazai termékhez (GDP) viszonyított aránya 22,1 %, ami megfelel ugyan a közép-európai országok átlagának, de 2012-2014 között 70 %-kal nőtt azon cégek aránya, akik be nem jelentett dolgozókat foglalkoztatnak. Idén pedig az első félévben ellenőrzött cégek 62 %-ánál találtak különböző munkaügyi hiányosságokat. Az alapvető cél megvalósítása tehát még ebben a választási ciklusban sem realitás. (magyarhirlap.hu, 2015.09.17.)

> Egyre jobban leszakad a közmunkások bére a minimálbértől. A közmunkások bére 2011-ben még csak 13.575.-Ft-al, idén már 16.928.-Ft-tal alacsonyabb a minimálbérnél. Egy közfoglalkoztatott ma havi nettó 51.847.-Ft-ot kap kézhez, ami 16.928.-Ft-al marad el a minimálbér nettó összegétől. (www.mfor.hu)

> Az első félév végén jelent meg a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontjának átfogó tanulmánykötete. A közmunkaprogramot elemző tanulmányból kiderül, hogy a közmunka nem igen vezet vissza a munkába, „legfeljebb a regisztrált munkanélküliségbe vagy a közmunkába vezet ismét az út”. (hvg.hu, 2015.07.03.) A többi blabla!

2) A cikk címe: Terefere

A szerkesztőség által jegyzett írás a menekültek ügyében meglévő, kormányzati propaganda által hónapok óta sulykolt tévhiteket akarja erősíteni, ami nem a közpénzből fenntartott szerkesztőség feladata. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal statisztikai adatai szerint „a határt többnyire papírok nélkül átlépő menedékkérők 80-90 százaléka napokon vagy heteken belül továbbáll Nyugat-Európa felé.”(www.hetek.hu, 2015.06.12.) Nem ácsingóznak tehát a segélyeinkre, vagy a magyarok munkájára. Sajnáljuk, hogy a lap szerkesztősége csak az egyik oldal véleményét ismeri és népszerűsíti, ezért figyelmükbe ajánljuk Simkó János A nagy szelekció c. írását, amely a menekültügy egy másfajta megközelítése. (nol.hu, 2015.09.07.) Írásából csak az utolsó mondatot idézzük:

„És mi, azok, akik már egyre inkább menekültnek érezhetjük magunkat saját országunkban, mi, a másik oszlopba állítottak, mi mikor értjük meg, hogy egy történelmi dráma kulisszái mögött mi történik velünk?”

3) A cikk címe: Németország is támogatja a magyar döntéseket

A röszkei sajtótájékoztatóról szóló íráshoz két megjegyzésünk van:

> az, hogy Németország milyen magyar döntéseket támogat, érdemes lett volna részletezni, mert így azt hisszük, hogy a német kormány minden magyar intézkedéssel egyetért, ami viszont nem igaz.

> Szeptember 15-én 88(!) magyar ügyvéd által aláírt kiáltvány törvénytelennek és igazságtalannak nevezte a magyar kormány által bevezetett új menekültügyi szabályokat. Az ügyvédek szerint a most megalkotott jogszabályok "ellentétesek minden, Magyarország által aláírt nemzetközi egyezménnyel, a Magyarországon közvetlenül hatályos európai közösségi joggal, a magyar Alaptörvénnyel és alapvető jogelvekkel". Már csak az a kérdés, miért nem ír erről a Csepeli Hírmondó egy sort sem?!

4) A cikk címe: Németh Szilárd országgyűlési képviselő

                           Emberséges, de határozott fellépés

Idézet Németh Szilárd migránsokkal kapcsolatos írásából:

„A bevándorlásról szóló Nemzeti Konzultáció 85 százalékos támogatottsággal tette egyértelművé az emberek véleményét. Nem támogatják a menekülttáborokat, „hotspotokat”gyűjtő és elosztóhelyeket, illetve a betelepítéseket. Ellenben azt akarják, hogy emberségesen, de határozott fellépéssel védjük meg hazánk és az Európai Unió határait, az elmúlt évek kemény küzdelmének eredményeit: a magyarok munkahelyeit, a biztató gyarapodást, szociális vívmányainkat és biztonságukat.”

Azon kívül, hogy a menekültek döntő többsége nem akar letelepedni Magyarországon, tehát nem bevándorlókról van szó, Németh Szilárd nem olvasta a „nagy érdeklődés miatt meghosszabbított” Nemzeti Konzultáció eredményéről szóló kormányszóvivői sajtótájékoztató anyagát sem! Pedig illett volna legalább belenéznie. Kovács Zoltán ugyanis a következőkről tájékoztatta a nagyérdeműt:

A nagyjából 8 millió kérdőívből, az elektronikusan kitöltöttekkel együtt 1.058.227 kérdőív érkezett vissza. A választópolgárok13,2 %-a(!) tartotta csak fontosnak, hogy válaszoljon a szakmailag elfogadhatatlan kérdőívre. Ez a 13,2 százalék van az emberek véleményeként megjelenítve. Ebből azonban nem lehet olyan következtetést levonni, hogy ez a „csepeliek, a magyarok többségének” akarata, véleménye. Vajon az emberek közel 87 %-a miért nem válaszolt a kormány kb. egy milliárdba kerülő kérdőívére? Talán azért nem, mert nem szeretik az álkérdéseket, vagy azt, ha a kérdező meg is válaszolja helyettük a kérdést, netán nem értenek egyet a kormány és Németh Szilárd véleményével?

Csak a pontosság kedvéért: a kormány által feltett 12 kérdés között nem szerepeltek a Németh Szilárd által jelzett menekülttáborok, a „hotspotok”, a hazánk és az Európai Unió határainak védelme, a „biztató gyarapodás”, de a „szociális vívmányaink” kérdése sem. A kérdőív kérdései között meg szó sem volt az emberséges, de határozott fellépésről. Vajon miért nem, s miért hangsúlyozta éppen ezt Németh Szilárd? Talán utólag is védeni kell a mundér becsületét? Nem lenne jobb egyszer már nyíltan, őszintén, csúsztatások, hazugságok nélkül beszélni?

***

További kimaradt témák, események:

> A 2014. május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, immár országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs 2013. június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg „A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó nem reagált az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság tavalyi, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért?

> 2013. július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

> 2014. Október 22-én Németh Szilárd átadta hivatalát Borbély Lénárdnak, az átadás-átvételi

dokumentumok azóta sem lettek nyilvánosságra hozva.

> Tavaly november elején elbocsátották a Polgármesteri Hivatal aljegyzőjét és öt munkatársát. Az elbocsátások okairól és körülményeiről azóta sincs semmilyen tájékoztatás.

> Borbély Lénárd Csepel polgármestere az M0-os körgyűrű fizetőssé tételének bejelentése, december 11. óta nem nyilatkozott álláspontjáról, arról, hogyan akarja a csepeliek érdekeit ebben a kérdésben képviselni.

> Idén, január 25-én ittas vezetésen érték a Ferencvárosban, Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét. Az ügyről immár 238 napja nem kaptak hiteles tájékoztatást a csepeliek, azóta sem tudják lezárult-e már az eljárás, vannak-e következményei a polgármesteri feladat ellátásával kapcsolatosan.

Szeptember:

  1. A II. világháború áldozataira emlékezett az önkormányzat vezetése a Szent Imre téri II. világháborús emlékműnél, ahol koszorút helyeztek el. Az önkormányzati vezetők mellett koszorúztak: Szabó Szabolcs Csepel országgyűlési képviselője, a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a PM csepeli önkormányzati frakciójának képviselői.
  2. JET-SOL Ligában csepeli otthonában győzött az Astra női labdarúgó csapata, a Szeged ellen, ezúttal 8-0 arányban.
  3. Lemondott Hende Csaba honvédelmi miniszter, utódja Simicskó István lett.

               A Duna televízióban levetítették a csepeli kettős gyilkosságról készült filmet.

  1. Saját torkát vágta el egy férfi Csepelen, a Széchenyi utcában. A középkorú férfi a járókelők szeme láttára végzett magával.

               Az Auchan felavatta Csepelen 18. üzemanyag töltő állomását.

  1. Teller Ede halálának évfordulóján koszorúzás volt a róla elnevezett út mellett elhelyezett szobornál.
  2. Kigyulladt egy bútorlapokat raktározó épület Csepelen, a Fügefa utcában. Az utómunkálatok során a tűzoltó egy elszenesedett holttestre bukkantak.
  1. Véradás volt a Csepel Plaza földszintjén

12-13.     Ékszer- és gyöngykiállítás és vásár volt a Csepeli Munkásotthonban.

               A 165 éves Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a budapesti Nehru-parton megrendezett kétnapos „Kamarai Napok” programja sok látogatót vonzott.

  1. Csőtörés volt Csepelen, a Weiss Manfréd úton. A helyreállítási munkálatok miatti forgalomkorlátozást csak 15-én oldották fel.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr327802694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása